More

  Apple şterge mai multe aplicaţii de tip adblock din App Store

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a şters mai multe aplicaţii care blochează un anumit tip de conţinut din App Store, motivul invocat fiind posibila expunere a datelor confidenţiale către terţe persoane.

  Compania a şters aplicaţiile care instalează certificate care permit serverelor să acceseze traficul de internet privat, pentru a identifica reclamele care vin, pentru a le putea bloca.

  Citeşte şi: Synaptics: 3D touch va ajunge în curând şi pe Android

  Practic, asta înseamnă că utilizatorii se supun unui atac fără să îşi dea seama, chiar ei fiind în pericol de a primi cod periculos, care poate fi executat la distanţă pe propriul dispozitiv mobil, prin intermediul browserului.

  Dezvoltatorii din spatele acestor aplicaţii poate că au cele mai bune intenţii, dar este posibil ca nu toţi să aibă în vedere faptul că utilizatorii se pot transforma în ţinte uşoare pentru hackeri.

  Într-o declaraţie, compania Apple a spus:

  Apple se dedică profund protejării securităţii şi a confidenţialităţii clienţilor săi. Am şters câteva aplicaţii din App Store care instalau certificate care permiteau monitorizarea reţelei de internet a clienţilor, care apoi ar putea fi compromisă cu ajutorul soluţiilor de securitate SSL/TSL. Lucrăm alături de programatorii aplicaţiilor vizate pentru a repune aplicaţiile pe App Store şi ne asigurăm, în acelaşi timp, că securitatea şi confidenţialitatea clienţilor noştri este garantată„.

  Been Choice, una dintre aplicaţiile care au fost şterse, bloca reclamele din browsere, cât şi din aplicaţii. Acum programatorii lucrează la o actualizare care se va supune parametrilor impuşi de Apple, după care va reintra în App Store.

  Citeşte şi: Dispozitivele Android vor rula şi aplicaţii Windows

  Apple a spus că va publica curând instrucţiuni pentru a ajuta utilizatorii la ştergerea unor asemenea aplicaţii de pe dispozitivele lor.

  Aplicaţiile care blochează conţinutul din browserul Safari, cum sunt Purify şi Crystal nu sunt afectate şi sunt disponibile pe App Store. Aceste aplicaţii folosesc o metodă securizată pentru blocarea reclamelor, introdusă în iOS 9. Nu sunt necesare certificate sau ca reţeaua de internet a utilizatorului să fie monitorizată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.