More

  Dispozitivele Android vor rula şi aplicaţii Windows

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  CrossOver şi Wine au făcut posibilă rularea programelor Windows pe platforma Linux, iar acum, acestea facilitează prezenţa şi pe sistemul de operare Android.

  Dispozitivele Android vor putea rula aplicaţii Windows, datorită CrossOver pentru Android, furnizat de compania CodeWeavers. CrossOver va fi disponibil la sfârşitul anului 2015.

  Citeşte şi: Android Lollipop rulează pe 23.5% dintre dispozitivele Android

  Wine pentru Android a fost prezentat acum câţiva ani, iar de atunci a fost dezvoltat continuu. Poţi rula aplicaţii Android pe Windows, iar în curând, aplicaţiile Windows vor putea fi prezente şi pe dispozitivele Android.

  CodeWeavers este o companie comercială, care se ocupă de componenta de compatibilitatea software. Practic, permite aplicaţiilor Windows să ruleze pe Linux şi sistemul de operare Mac OS X. Ajută deopotrivă şi dezvoltatorii să porteze jocuri de pe Windows pe Mac sau Linux, furnizând o compatibilitate care le face să funcţioneze fără probleme.

  Citeşte şi: Cisco a dezactivat un mare distribuitor de programe „ransomware”

  Toate aceste funcţionalităţi stau la baza proiectului open-source denumit Wine, la care CodeWeavers contribuie cu finanţarea sa. Wine este un program de compatibilitate open-source care are ca scop reimplementarea API-ului Windows şi de a permite aplicaţiilor Windows să ruleze pe alte sisteme de operare.

  Rularea aplicaţiilor Windows pe Android

  Android este pe cale să se alăture acestor aplicaţii. CodeWeavers au anunţat un preview gratuit a „CrossOver pentru Android”, care va fi disponibil până la finalul acestui an. Utilizatorii se pot înscrie pentru a fi înştiinţaţi atunci când va fi lansat.

  Această actualizare va fi publicată şi pe pagina proiectului Wine, cât şi alte derivate a actualizării WIne pentru Android, care vor fi disponibile imediat după lansare.

  Citeşte şi: Aplicaţia care îţi arată ce salarii au cei din jurul tău

  Cu toate acestea, există câteva „chichiţe”. CrossOver şi Wine pentru Android vor lucra pe Android x86 – sistemele Android cu procesoare Intel sau AMD. Sistemele convenţionale Android, cu procesoare ARM nu vor putea folosi aplicaţiile.

  CodeWeavers lucrează şi la support al DirectX 11 pentru Wine, care ar permite mai multor jocuri Windows să ruleze pe Linux sau Mac OS X.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.