More

  Experiment incredibil realizat de un fotograf

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Eric Pickersgill este un fotograf care, în loc să surprindă cât de importantă a devenit deconectarea noastră de mediul înconjurător, a realizat o serie de fotografii cu oameni în viaţa de zi cu zi, ţinând în mână diferite dispozitive electronice.

  Aşa, şi ce este special în asta, ar spune unii! Ulterior, Eric a îndepărtat telefoanele şi tabletele din fotografii, iar rezultatele sunt de-a dreptul marcante.

  Potrivit Pew Research Center, 65% dintre americani folosesc site-uri de socializare. În 2005, procentajul era de doar 7%. Pickersgill crede că toate astea au de-a face cu modul în care reuşim să ne deconectăm din punct de vedere psihic.

  Acest proiect a fost inspirat de o observaţie pe care a făcut-o fotograful la o cafenea în care a intrat:

  Citeşte şi: 47 de descoperiri ştiinţifice incredibile, demne de luat în seamă

  „Familia care stă lângă mine la cafeneaua Illium din Troy, NY, este atât de deconectată de la un membru la altul. Nu se vorbeşte foarte mult. Tatăl şi cele două fiice şi-au scos telefoanele. Mama nu are unul sau decide să îl lase deoparte.

  Aceasta se uită pe fereastră, tristă şi singură în compania familiei sale. Tatăl se uită din când în când să anunţe câte o informaţie ambiguă peste care a dat online. Nimeni nu dă replică. Sunt întristat de utilizatea tehnologiei pentru interacţiune la schimbul neinteracţiunii.

  Asta nu s-a mai întâmplat până acum şi am dubii că am zgâriat măcar suprafaţa impactului social pe care ni-l oferă această nouă experienţă. Mama şi-a scos şi ea telefonul!”

  Pentru ca portretele să poate fi realizate, indivizii au fost rugaţi să privească dispozitivele personale cum o fac de obicei, iar la un moment dat acestea erau sustrase şi ei trebuiau să îşi menţină expresia facială şi poziţia, ca şi când nu ar fi fost niciun moment întrerupţi.

  Citeşte şi: Google lansează Ghidul Android 6.0 Marshmallow

  Fotografiile reprezintă scene pe care cu toţii le experimentăm zilnic. Am învăţat să citim expresia corpului unei persoane care consumă un dispozitiv, iar când acei senzori sunt activaţi, totul se întâmplă ca şi când gadgetul prinde formă fizică fără ca să fie de fapt prezent.

  Iată o serie de fotografii care te vor întrista cu siguranţă şi te vor face să îţi pui câteva semne de întrebare cu privire la modul în care interacţionezi şi tu cu cei din jur în viaţa de zi cu zi. 1 2 3 4 5 6 7

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.