More

  Disney a creat o nouă tehnologie care animează şi mai bine personajele

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Disney a creat un program de recunoaştere facială care poate capta expresiile unei persoane şi apoi să le convertească în animaţii, totul în timp real.

  Atunci când dorim să exprimăm o emoţie, o facem prin zâmbet sau prin încruntare, iar asta duce la producerea a ceea ce noi numim „riduri de expresie”. Cu toate că animaţia a devenit din ce în ce mai avansată odată cu trecerea anilor, este foarte dificilă reproducerea unor asemenea emoţii, oglindite pe chipul personajelor, potrivit specialiştilor de la Disney.

  Aceştia mai spun şi că spectatorii caută în mod special şi identifică modificările subtile a expresiilor faciale, iar incapacitatea de a include asemenea expresii în animaţii este o problemă pentru producători.

  Citeşte şi: 47 de descoperiri ştiinţifice incredibile, demne de luat în seamă

  În acest sens, Disney a creat un program care sesizează schimbările expresiei faciale a unei persoane şi le converteşte într-o mască animată, iar totul se face în timp real.

  Acest tip de tehnologie există deja, dar nu reuşeşte să redea toate detaliile expresiilor faciale. Programele anterioare au fost create special pentru o anumită persoană, în vreme ce noul program poate fi folosit de către oricine.

  Disney este prima companie care creează o tehnologie „high fidelity”, capabilă de a capta schimbările expresiilor faciale, în timp real, ceea ce înseamnă că gradul de redare al expresiilor este incredibil, de la riduri, până la detalii fine de pe faţa persoanei scanată.

  Mai departe, programul converteşte acele expresii într-o „hartă a ridurilor„, care este apoi folosită pentru a crea o faţă animată, fidelă celei captate.

  Citeşte şi: 11 citate înţelepte ale omului care a inventat secolul XX

  În vreme ce alte programe au nevoie de mai multe camere pentru a face conversia, programul Disney foloseşte o singură cameră. Programul converteşte atât perspectivele din faţă, cât şi pe cele din profil.

  disney

  Prin oferirea unei capturi realistice şi în timp real, tehnica noastră permite dezvoltarea diferitelor domenii de aplicaţie, inclusiv crearea unor personaje virtuale mai realistice„, spun reprezentanţii Disney.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.