More

  Conceptul Nissan IDS, la graniţa dintre autonomie şi inteligenţă artificială

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nissan doreşte să cucerească industria constructoare de maşini pe segmentul autoturismelor autonome, iar pentru acest lucru a lansat conceptul Nissan IDS.

  Conceptul hatchback Nissan IDS dispune de noua tehnologie Nissan, care doreşte să dezvolte un număr tot mai mare de maşini sofisticate, care se conduc singure, până în anul 2020.

  Citeşte şi: Tim Cook: „Industria auto va fi supusă unei schimbări majore”

  Prototipul are cea mai nouă generaţie de baterie litiu-ion care oferă de două ori mai multă densitate a energiei decât pe modelul actual Leaf. Conceptul a fost prezentat la Tokyo Motor Show, dar a fost prezentat presei la centrul Tehnic al Nissan, de la periferia oraşului Tokyo.

  nissan-ids-concept-tokyo-04-1

  Numele IDS este o prescurtare de la Intelligent Driving System, un complex de tehnologie Nissan care este rezumată în motto-ul „Pentru că şofatul este un job full-time, iar oamenii sunt doar oameni„.

  Nissan a cochetat cu ideea maşinilor autonome din luna august 2013, atunci când CEO-ul Nissan, Carlos Ghosn, a anunţat intenţia de a intra pe segmentul maşinilor autonome cu mai multe vehicule, până în anul 2020.

  nissan-ids-concept-tokyo-07-1

  Conceptul IDS se află la graniţa dintre maşinile autonome şi sistemul de inteligenţă artificială, care prefigurează ceea ce Nissan pregăteşte pentru clienţii săi.

  Citeşte şi: Tesla, gândit ca un update pentru smartphone-ul tău

  Nissan Intelligent Driving îmbunătăţeşte capacitatea şeferului de a vedea, de a gândi şi de a reacţiona. Conpensează pentru erorile umane„, a spus Ghosn. „Ca rezultat, timpul petrecut la volan este mai sigur, mai ecologic şi mai eficient, dar şi mult mai recreativ„.

  Atunci când este ales modul autonom, volanul dispare. Volanul este disponibil numai atunci când este ales modul manual, prin care şoferul are controlul asupra direcţiei vehiculului.

  Nissan-IDS-Concept-three-quarter

  În modul manual, habitaclul are o configuraţie tradiţională, dar atunci când activezi modul autonom, totul se schimbă radical.

  Citeşte şi: VOLVO lansează prima maşină în întregime electrică în 2019

  Mai întâi, volanul dispare, iar în locul lui apare un touchscreen de dimensiunea unei tablete. În tot acest timp, scaunele din vehicul se aşează faţă în faţă, pentru a oferi posibilitatea unei conversaţii.

  Nissan cu siguranţă are atât tehnologie, cât şi încrederea necesară pentru a cuceri şi acest segment, tot mai „râvnit” de toţi producătorii auto.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.