More

  Maşina fără şofer, de la Google, a fost oprită de poliţişti

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Maşina fără şofer, de la Google, a fost oprită în trafic de către un poliţist, fără ca acesta să îşi dea seama despre ce este vorba.

  Motivul pentru care omul legii a ales să oprească maşina autonomă este unul destul de frecvent şi care trezeşte adesea suspiciuni în rândul polişiştilor: maşina rula cu o viteză prea mică.

  Surpriza a fost şi mai mare în momentul în care poliţistul, ajuns în dreptul maşinii a constatat că scaunul şoferului este gol şi că nu există nimeni care conduce vehiculul respectiv.

  Citeşte şi: Maşina Google care se conduce singură nu are nevoie de ştergătoare

  Motivul pentru care scaunul şoferului era gol este că acel vehicul, produs de Google, este un nou model de maşină autonomă, a cărei viteză este limitată la 40km/h.

  Momentul a fost surprins de Zandr Milewski, în apropierea sediului central Google, după care a  fost postat pe Facebook.

  google-car-police

  Din relatare, persoana care se afla în scaunul din dreapta a declarat că poliţia din Mountain View nu are de-a face prea des cu maşini fără şofer, iar motivul pentru care a fost oprit este că vehiculul rulează prea lent.

  În ceea ce priveşte maşinile autonome, Google nu îşi asumă niciun risc, iar viteza va rămâne una mică, pentru ca tehnologia să poată răspunde imediat în cazuri de urgenţă.

  Citeşte şi: Google lansează drone pentru livrări până în 2017

  Pe pagina Google Plus a proiectului a fost postat un mesaj, care face referire la incident: „Vrem ca maşinile fără şofer să fie un concept abordabil şi nu un lucru înfricoşător, care circulă pe străzile cartierului. La fel ca şi acest om al legii, oamenii ne opresc pentru a afla mai multe despre acest proiect. După aproape 2 milioane de kilometri parcurşi de maşinile autonome, suntem mândri că nu am fost amendaţi niciodată„.

  Rămâne de văzut daca Google va reuşi să menţină acest cazier curat şi de acum înainte.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.