0

SHARES

Atac terorist Paris: Povestea din spatele simbolului „Peace for Paris”

Mădălina Gănescu
- 15.11.2015, 11:25 în Evoluţie

În urma ştirilor cu privire la atacul terorist din Franţa, au început să apară imagini cu semnul păcii trasat în jurul Turnului Eiffel, simbolizând sprijinul cetăţenilor din întreaga lume pentru Paris.

Simbolul a fost creat de un designer grafician în vârstă de 32 de ani din Londra, Jean Julien, care s-a născut potrivit Daily Dot, în Franţa.

Acest desen este inspirat de simbolul păcii și de faimosul mesaj „Peace and Love” (Pace și Iubire) al generației hippie din anii 1960, precizează France Presse.

Citeşte şi: INCENDIU CLUB COLECTIV: Fenomenul incredibil pe care nu şi-l poate explica nimeni

„Ascultam la radio noaptea trecută și prima mea reacție a fost să desenez și să împărtășesc acest lucru”, a declarat pentru AFP Jean Jullien.

„A fost spontan, am vrut să fac ceva care poate fi util oamenilor”, a spus el.

„Având în vedere violența atacurilor (care au făcut 128 morți), simbolul »Peace and Love» se impunea. Tehnica a fost destul de simplă, cu Turnul Eiffel, simbolul Parisului. Cele două simboluri sunt strâns legate”, a mai explicat acesta.

Citeşte şi: 50 de lucruri incredibile, dar adevărate, despre planeta Pământ

Postarea lui Julien de pe Twitter a fost împărtăşită de peste 55.000 de ori de la publicare, iar mai multe persoane au publicat independent simbolul pe Twitter, Facebook şi Instagram.

Chiar şi vedetele internaţionale s-au alăturat trendului, Anne Hathaway fiind una dintre actriţele care a postat pe contul personal de Twitter simbolul „Peace for Paris”.

With my most heartfelt prayers xx A photo posted by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Desigur, au existat şi versiuni editate ale lucrării lui Julien, iar acestea pot fi observate peste tot în social media.

jk

În mediul online, au început să circule zvonuri potrivit cărora, simbolul păcii a fost conceput de artistul de stradă Bansky, după ce un fan al acestuia a publicat „Peace for Paris” pe una din Fan Page-uri, fără să precizeze că este opera lui Jean Julien.

Citeşte şi: 12 predicţii din 1900, care sunt înfricoșător de precise

Imaginea cu simbolul păcii pentru Paris a ajuns să fie utilizată şi în mediul offline destul de rapid. Acesta nu este primul moment în care ilustraţiile lui Julien ajung să fie virale în urma unei tragedii. După împuşcăturile din redacţia Charlie Hebdo din ianuarie 2015, Julien a creat o ilustraţie care a fost, de asemenea, împărtăşită de mii de oameni.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!