More

  3 metode care sporesc securitatea routerului de acasă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu există nicio frică mai mare decât aceea că cineva îţi poate fura din banda de internet, prin conectarea la routerul tău.

  Configurarea unui router este esenţială, dar există câteva lucruri de care orice utilizator trebuie să ţină cont atunci când doreşte stabilirea unui nivel de securitate sporit.

  Citeşte şi: Ghid de securitate – Cum creezi parola perfectă

  Acest lucru poate fi realizat urmând aceşti trei simpli paşi:

  Modifică datele de logare ale routerului

  Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să modifici parola de administrator care permite utilizatorilor să se conecteze la router. Este parola de care ai nevoie pentru a accesa interfaţa care permite configurarea routerului, deci este foarte important ca numai tu să poţi accesa această interfaţă.

  De aici poţi modifica setările de conexiune, poţi stabili o parolă pentru conectarea la reţeaua wireless şi poţi alege ca numai anumite calculatoare să se poată conecta la reţeaua respectivă.

  Implicit, routerul va avea un utilizator şi o parolă prestabilită. În cele mai multe dintre cazuri, este vorba de utilizatorul „admin” şi parola „admin” sau câmpul parolei trebuie lăsat gol.

  Este recomandat ca aceste detalii să fie modificate cu informaţii pe care numai tu să le ştii pentru a fi cel care are acces exclusiv la aceste setări vitale.

  Parolează reţeaua wireless folosind protocolul de securitate WPA2

  Odată ce ai modificat setările de logare la router, este indicat ca accesul la reţeaua wireless să fie restricţionată pentru oricine care nu face parte din reţeaua casei.

  Pentru a realiza acest lucru, trebuie să accesezi setările wireless ale routerului. Acolo ai mai multe opţiuni de limitare al accesului la reţea prin intermediul unei parole. Protocolul de securitate recomandat este WPA2, fiind standardul de criptare pentru conectarea la router.

  Citeşte şi: În curând nu vom mai avea nevoie de parole – Cum se va întâmpla asta

  În prezent, WPA2 este cea mai sigură modalitate de securizare a conexiunii la router. Acest standard criptează tot traficul dintre router şi dispozitivele conectate la router şi face dificilă deturnarea acestor informaţii.

  Un alt lucru care este indicat în securizarea conexiuni este dezactivarea WPS (Wi-Fi Protected Setup). Această funcţionalitate dezvăluie mai multe slăbiciuni ale routerului care ar putea fi exploatate de alţi utilizatori.

  Foloseşte parole lungi şi complexe

  O parolă lungă este bună, dar lungimea parolei nu determină automat un nivel ridicat de securitate. Ţinând cont că parola wireless o introduci o singură dată, poţi genera o parolă de cel puţin 20 de caractere, în care să foloseşti litere, numele şi simboluri pentru a fi foarte greu pentru oricine şi orice program să ghicească parola ta.

  Citeşte şi: Cum îmbunătăţeşti semnalul Wi-Fi

  Desigur, va fi o problemă pentru a ţine minte parola de internet, dar este un efort care merită şi, spre norocul nostru, avem şi un articol prin care dezvăluim „cum poţi afla parola de wireless dacă ai uitat-o„.

  Nu este greu să configurezi un router, iar acum toată lumea ar trebui să ştie cum se poate feri de „paraziţi” sau atacatori.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.