"Luna Plină Rece" va apărea de Crăciun | NOOBZ.RO

„Luna Plină Rece” va apărea de Crăciun

Mădălina Gănescu
- 21.12.2015, 11:23 în Cultura
0

SHARES

Anul acesta de Crăciun, Pământul va fi binecuvântat cu o vedere rară: prima lună plină care va apărea de sărbători după aproape 40 de ani.

Potrivit NASA, luna prină va ajunge la capacitate maximă la 6:11 am pe data de 25 decembrie. Acest fenomen inedit nu a mai avut loc din anul 1977 şi se aşteaptă să se mai întâmple abia în anul 2034.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 va ajunge în magazine din martie 2016

Ultima lună plină din an este cunoscută şi ca „Luna Plină Rece”, de vreme ce coincide cu începutul iernii. Solstiţiul de iarnă marchează oficial schimbarea de sezon, care vine de fapt cu câteva zile mai devreme, chiar înainte de miezul nopţii de pe 21 decembrie.

„Când ne uităm la lună cu aceste ocazii, merită să ne amintim că luna nu este doar un vecin celest”, transmite printr-un comunicat de presă John Keller de la NASA. „Istoria geologică a lunii şi a Pământului sunt legate din punct de vedere intim, în sensul că Pământul ar fi dramatic diferit dacă nu ar exista luna.”

Luna Plină de Crăciun este modalitatea ideală prin care să marcăm un an lunar în istorie. Anul 2015 a prezentat, de asemenea, eclipsa de Lună Roşie în luna septembrie, când o eclipsă totală de lună a coincis cu o superlună, mai exact momentul în care luna plină s-a aflat cel mai aproape de Pământ.

Citeşte şi: Samsung S6 Edge şi iPhone 6s tocate cu distrugătorul de documente

Aceasta a fost ultima din seria de 4 eclipse totale de lună ce au avut loc pe durata a 18 luni de zile, eveniment cunoscut şi ca tetrad.

Lunar Reconnaissance Orbiter de la NASA a circulat în jurul lunii pentru a trimite date şi imagini în anul 2009.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!