More

  Tesla va finaliza maşina fără şofer în maximum 2 ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mai mulţi producători din industria auto lucrează pentru dezvoltarea unui autoturism fără şofer, dar niciunul nu poate spune cu certitudine când va fi finalizat, cu o singură excepţie.

  Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declarat că va finaliza prima maşină fără şofer în aproximativ 2 ani: „Vom obţine autonomie completă, iar această autonomie completă va fi obţinută în aproximativ 2 ani”.

  Citeşte şi: Elon Musk vrea să plăteşti mai mult dacă nu conduci o maşină electrică

  Musk a punctat şi că toate elemenetele care garantează succesul proiectului sunt deja disponibile, dar acestea trebuie ajustate şi pregătite pentru faza finală, pentru ca ele să funcţioneze corect în mai multe medii.

  Cu toate că, obţinerea unei maşini fără şofer poate fi realizată în 2 ani, este posibil să treacă mai mult de 5 ani, cu tot cu punerea la punct a legislaţiei, până când vom avea o astfel de maşină care să poată rula pe şosele.

  Compania Tesla a fost ţinta unui val de scepticism, din partea mai multor ingineri de la companii precum Volvo sau Jaguar, în ceea ce priveşte simplitatea cu care tratează procesul de dezvoltare al unei maşini autonome.

  Citeşte şi: Wolfgang Porsche: „Vom rămâne pe primul loc cu aceaste maşini sport incredibile”

  Aceste semnale de alarmă au pornit odată cu lansarea prematură a tehnologiei semi-autonome pe care Tesla a dezvoltat-o. Mai mult, un inginer de la Jaguar a mers întra-atât de departe încât a declarat că eroare făcută de Tesla cu sistemul Autopilot poate compromite tehnologia maşinilor autonome şi o poate decala cu cel puţin 10 ani.

  Noul sistem va fi, cu siguranţă, mult mai bun comparativ cu versiunea actuală, pe care Tesla a lansat-o recent.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.