SHARES

Adevărul incomod despre cât de des ar trebui să îţi speli prosopul de baie

Mădălina Gănescu
- 29.12.2015, 20:35 în Cultura

Dacă ai făcut un duş astăzi, corpul tău ar putea fi curat, dar prosopul de baie este cel mai probabil murdar.

Momentul în care ai folosit prosopul, produce un teren propice pentru bacterii, ciuperci, celule moarte de piele, salivă, secreţii anale şi urinare şi mulţi alţi acarieni din baia ta care „au urcat la bord” atunci când ai călcat pe prosop, inclusiv cei din vasul de toaletă.

Vestea bună este că majoritatea dintre aceşti microbi nu îţi pot face rău. De fapt, mulţi dintre ei provin chiar de pe corpul tău. Dar, sunt acolo şi se multiplică rapid.

Aşadar, de câte ori poţi folosi prosopul de baie înainte de a crea mediul ideal pentru bacterii? Oare fiecare dintre noi ne spălăm prosoapele de baie suficient de des?

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge: Diagrama care confirmă specificaţiile dispozitivelor

„Nu trebuie să fie folosit mai mult de 3 ori”, a declarat microbilogul şi patologul Philip Tierno de la University School of Medicine pentru Tech Insider. Asta pretinzând că după folosire îl usuci complet şi îl laşi la aerisit.

„Dacă prosopul de baie începe să aibă un miros, indiferent ce fel de miros este acela, acolo încep să se dezvolte microbi şi ar trebui să îl speli”, continuă Tierno.

Pentru mulţi dintre noi, să speli prosopul o dată la 3 utilizări este extrem de mult. În urma celor aflate cu privire la pericolul la care ne expunem atunci când nu ne spălăm prosopul de baie la timp, Tech Insider a realizat un chestionar folosind SurveyMonkey Audience, pe care l-a completat 523 de adulţi cu vârste peste 18 ani, în perioada 2 – 3 noiembrie 2015.

Citeşte şi: Cel mai periculos obiect din casa ta

Astfel, s-a descoperit că dar 20% dintre respondenţi îşi spală prosopul de baie atunci când trebuie, în vreme ce aproximativ jumătate dintre aceştia o fac o dată pe săptămână.

Presupunând că oamenii fac duş o dată pe zi, asta înseamnă că aproximativ jumătate din populaţie aşteaptă aproape de 2 ori mai mult decât ar trebui până să îşi spele prosoapele de baie.

Alţi 17% au spus că îşi spală prosoapele de baie doar de câteva ori pe lună, iar o mică parte din ei au spus că îl spală în fiecare zi sau o dată la două zile – aproximativ 7%, respectiv 6%.

Citeşte şi: Scapă de geamurile aburite de la maşină cu acest truc simplu

Ce înseamnă acest lucru? Majoritatea oamenilor nu îşi spală prosoapele de baie atât de des cât ar trebui, iar acestea sunt murdare, dar cert este că nimeni nu va muri din această cauză.

„Ideea este să fii prudent şi să ai la cunoştinţă aceste lucruri”, spune Tierno. În mare parte, să ţii cont de faptul că prosopul tău de baie este dezgustător şi cel mai probabil nu îl speli suficient de des.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!