More

  Cum foloseşti corect un mouse: Afecţiunile ireversibile la care eşti predispus

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Există o serie de afecţiuni care pot fi provocate de utilizarea incorectă a mouse-ului, de la durere de încheietură a mâinii până la durerea de umeri.

  Este adevărat, poate dura ani de zile până când o astfel de afecţiune poate să se dezvolte, dar o dată instalată, este extrem de dificil de vindecat.

  De aceea, este important, chiar dacă în prezent nu simţi dureri, să foloseşti corespunzător mouse-ul, astfel încât să eviţi problemele care ar putea să apară în viitor.

  Poziţia ideală pe care trebuie să ai la calculator

  » Aşază mouse-ul aproape de tastatură ca să îl poţi folosi cât mai rapid şi mai uşor, fără să depui prea mult efort

  Cu cât este aşezat mai departe, cu atât poţi dezvolta dureri la nivelul muşchilor, care duc la dureri de gât şi de umeri. Dacă îl ţii cât mai aproape de tastatură, nu mai trebuie să te întinzi pentru a ajunge la el, iar astfel vei evita întinderea musculară.

  » Păstrează mouse-ul aproape de tastatură

  Nu face greşeala să aşezi mouse-ul pe masă şi tastatura pe suportul de sub aceasta. Nu vei face decât să dezvolţi o durere inexplicabilă de umeri şi de gât. Este recomandat să aşezi mouse-ul cât mai aproape de mâna ta, într-un unghi „deschis”, astfel încât să te simţi confortabil.

  » Foloseşte un mousepad lângă tastatură

  Am precizat mai sus că, mouse-ul trebuie să stea lângă tastatură, iar ambele trebuie aşezate astfel încât să te simţi suficient de confortabil atunci când lucrezi. Există suporturi pentru tastatură care au încorporat şi mousepad, dar în cazul în care alegi să foloseşti suporturi separate, asigură-te că le aşezi la distanţa ideală una faţă de cealaltă, mai exact la maximum 5 cm unul faţă de celălalt. Încearcă să nu aşezi mouse-ul la un nivel mai mic faţă de tastatură, pentru că în timp vei supune mâna şi umerii unor tensiuni foarte mari.

  » Optează pentru un mouse cu shortcut-uri implementate

  Multe persoane nu realizează că, modul în care utilizează mouse-ul poate avea un impact major asupra sănătăţii. Dacă ai posibilitatea financiară să investeşti o sumă mai mare de bani într-un mouse performant, nu te gândi de 2 ori înainte să iei decizia finală. Există numeroase tipuri de mouşi din care poţi alege, de la cei mai mici până la cei mai mari. Un exemplu de mouse care te poate ajuta să scapi de durerile de încheietură şi de cele de gât şi umeri este chiar cel prezentat aici.

  » Asigură-te că foloseşti mouse-ul de dimensiune potrivită pentru mâna ta

  De multe ori, oamenii nu realizează că mouşii vin în dimensiuni diferite. Asigură-te că mouse-ul tău te face să te simţi confortabil, nu este prea mare sau prea mic şi nu îţi tensionează muşchii mâinii sau tendoanele.

  Cum să utilizezi sănătos mouse-ul

  » Mouse-ul trebuie utilizat folosind mişcări din cot, nu din încheietura mâinii. În caz contrar, în timp vei dezvolta presiuni la nivelul oaselor carpiene şi dureri de degete.

  » Ia câte o pauză o dată la 15-20 de minute şi schimbă frecvent poziţia de utilizare a mouse-ului.

  » Foloseşte-te de scurtăturile de taste, care pot reduce semnificativ nevoia de a deplasa mâna la mouse. Dacă ai nevoie de câteva sugestii utile de scurtături de taste, aruncă un ochi aici, aici şi aici.

  » Dacă navighezi constant pe internet, ai în vedere să utilizezi un mouse cu rotiţă sau cu senzori, pentru a reduce mişcările repetitive de braţ.

  » Nu apăsa prea tare pe butoane. Foloseşte mouse-ul aşa cum o faci cu tastatura. O atingere subtilă a mouse-ului te va ajuta să îţi salvezi la timp mâinile şi încheieturile.

  » Asigură-te că ţii mouse-ul corect! Nu lăsa degetele ridicate deasupra mouse-ului pentru mult timp şi nu le ţine încordate în timpul utilizării. Comportă-te cu mouse-ul aşa cum o faci cu animalul de companie, atinge-l uşor, nu îl strânge prea tare şi mai lasă-l din când în când să „respire”. Ţine încheietura mâinii într-o poziţie „neutră”, cât mai naturală, care să nu îţi provoace dureri.

  » Încearcă să foloseşti mouse-ul cu ambele mâini. Dacă reuşeşti să faci acest lucru, nu vei mai pune presiune doar pe mâna stângă, iar tensiunea musculară sau cea manifestată la nivelul oaselor va fi practic împărţită la doi.

  Aşadar, cam aceştia sunt termenii de care este recomandat să ţii cont atunci când utilizezi mouse-ul acasă sau la locul de muncă, dacă vrei să nu ai probleme cu sănătate o dată cu trecerea timpului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.