More

  Vrei ca cei mici să te iubească? Trebuie să ai un iPad

  Se pare că, zilele în care cei mici erau fascinaţi de benzile desenate, de cărţile de colorat sau de piesele lego, sunt de mult timp apuse. Noua atracţie pentru copii este acum iPad-ul de la Apple.

  Cel puţin, acest lucru îl putem observa din video-ul de mai jos! Doi copilaşi care nu au trecut, cel mai probabil, de vârsta de 6 anişori sunt absolut fascinaţi atunci când îşi văd mama. Totuşi, reacţia lor nu este deloc provocată apariţia mamei, cât este de ceea ce are ea în mână. Mai exact, un iPad pe care cel mici îl folosesc pentru a se uita la desene şi pentru a se juca.

  Mama le-a ascuns pentru o vreme celor mici tableta, iar atunci când s-a întors cu ea, copii au avut o reacţie care, dacă nu ar fi de râs, cu siguranţă ar fi de plâns.

  Categoric, tehnologia avansează extrem de rapid, în ziua de astăzi telefoanele sunt o extensie a utilizatorilor, iar fiecare persoană deţine cel puţin un smartphone, dacă nu chiar şi o tabletă sau un laptop.

  Problema cea mai mare este legată de modul în care copiii ajung să se ataşeze de aceste obiecte care îi menţin permanent captivi în lumea virtuală. Iar dacă asta nu este de ajuns, mulţi dintre cei mici refuză să ia masa alături de părinţi, dacă nu au tableta sau smartphone-ul pornite pe video-ul cu desenul animat preferat.

  Potrivit unui studiu realizat de Kaiser Foundation în anul 2010, copiii din învăţământul elementar ajung să petreacă în medie 7.5 ore / zi utilizând tehnologia de divertisment, 75% deţin câte un televizor în dormitor, iar 50% dintre casele din America de Nord ţin televizorul pornit toată ziua.

  Copiii se bazează, potrivit studiilor citate de Huffington Post, pe tehnologie în majoritatea timpului în care se joacă, lucru ce limitează capacitatea de a crea şi imaginaţia, ca de altfel şi dezvoltarea locomotorie. Sedentarismul este o bombă cu ceas pentru fiecare copil care utilizează tehnologia încă de la vârste fragede.

  În loc să îşi îmbrăţişeze copii, să se joace cu ei, să discute mai mult cu ei şi să îi implice în treburile casnice, părinţii le procură copiilor tot mai multe gadgeturi, de la televizoare la jocuri video şi ultimele dispozitive mobile sau iPad-uri, toate acestea creând o prăpastie imensă între părinţi şi copii.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here