More

  45 de milioane de parole au fost furate de pe o reţea de 1100 site-uri şi forumuri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un hacker a reuşit compromiterea unei reţele online foarte populară, sustrăgând date a 45 de milioane de utilizatori, de la 1100 de site-uri şi forumuri. Atacul a avut loc în luna februarie 2016.

  Este vorba de reţeaua VerticalScope, care deţine un număr foarte mare de site-uri şi forumuri, cu una dintre cele mai mari baze de utilizatori.

  Compania operează mai multe site-uri şi forumuri importante, din mai multe domenii de activitate, site-uri automobilistice, sportive, de agrement, sănătate, între care şi AutoGuide.com, Motorcycle.com, Boat.com,TennisUniverse.com, PetGuide.com şi Mothering.com.

  Nu se ştie cine este în spatele acestor atacuri, iar compania nu a realizat nicio declaraţie publică despre incident. Jerry Orban, vicepreşedinte al departamentului pentru dezvoltare, a declarat pentru publicaţia ZDNet:

  Credem că orice posibilă intruziune este limitată la utilizatori, ID-ul utilizatorilor, adresa de email şi parolele criptate ale utilizatorilor. Mai mult, revizuim politicile de securitate şi precticile în consecinţă, pentru a răspunde la conştientizarea tot mai mare a incidentelor de securitate care se produc pe Internet, inclusiv posibilele incidente din cadrul comunităţii nostre, iar tocmai din acest motiv implementăm modificări la nivel de secutitate pentru forumuri, în special la nivel de parole şi perioada de expirare a parolelor„.

  LeakedSource, care indexează toate datele bazelor de date care au fost compromise, a obţinut o copie a bazei de date şi spune că înregistrările conţin şi adrese IP.

  Mai mult, mai puţin de 10% dintre domenii, ceea ce este un număr extrem de redus, a fost dificil pentru a sparge parola criptată. Mai mult de 40 de milioane au fost securizate folosind criptarea MD5, care este extrem de uşor de spart.

  Utilizatorii care au un cont pe unul dintre site-urile sau forumurile operate de VerticalScope vor trebui să schimbe parola imediat.

  Lista site-urilor operate de verticola scope pot fi găsite aici, aici, aici şi aici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.