More

  Evomag neglijează clienţii care au cumpărat telefoane cu probleme de fabricaţie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Problema boot loop la LG G4 este din ce în ce mai des întâlnită în România, repararea în garanţie a produselor cu problemă de fabricaţie dă mari bătăi de cap utilizatorilor, stresul devine din ce în ce mai mare pentru aceştia, iar retailerilor pare să nu le pese prea mult de disconfortul creat celor care le-au dat bani.

  LG ROMÂNIA REPARĂ ÎN GARANŢIE TELEFOANELE G4 CU BOOT LOOP

  Am explicat într-un material anterior faptul că LG România a comunicat utilizatorilor că repară în garanţie produsele cu boot loop, aceasta fiind o problemă de fabricaţie, chiar şi acele produse care prezintă urme uşoare de şoc mecanic şi a căror garanţie le-a fost revocată iniţial de service-ul partener ESD-ROM, iar ok-ul pentru reparare este dat de compania producătoare.

  LG a mai precizat că a primit acordul de la headquarters în urmă cu o aproximativ o lună de zile să repare telefoanele, iar până la acel moment, service-ul partener ESD-ROM trebuia să respecte termenii generali ai garanţiei, adică să nu repare gratuit problema boot loop, mai ales în cazul produselor care prezintă şi urme de şoc mecanic, lucru pe care acesta l-a şi făcut.

  Am prezentat pe Noobz cazuri în care clienţii au fost nevoiţi să se întoarcă şi de 3 ori în service pentru ca drepturile să le fie respectate şi produsele să le fie reparate, iar astăzi vorbim despre 2 situaţii de râsul lumii, care nu fac decât să stârnească furie şi frustrare în rândul clienţilor. Ambii clienţi despre care vorbim astăzi au achiziţionat produsele LG G4 cu problema de fabricaţie boot loop de la Evomag.

  EVOMAG VINDE SMARTPHONE-URI G4 DESTINATE ALTOR PIEŢE DECÂT EUROPA, PENTRU CARE NU ASIGURĂ APLICAREA GARANŢIEI PENTRU PROBLEMA DE FABRICAŢIE BOOT LOOP

  Unul dintre clienţi deţine un G4 cu IMEI de Europa, aşadar reparaţia ar trebui să îi fie asigurată gratuit de ESD-ROM, service partener LG România, în vreme ce cel de-a doilea client are un G4 cu IMEI de Singapore, ceea ce înseamnă că service-ul trebuie să fie asigurat de retailer, implicit de dealerul care a aprovizionat stocul Evomag. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii Evomag, le-am scris prin e-mail, iar în cele din urmă am dat peste un fost angajat al companiei, care ne-a precizat că „Evomag a avut într-adevăr o problemă cu stocuri de produse LG G4 din Asia, problemă ce persistă de ceva vreme şi a mai fost semnalată”, dar încă nu s-au luat măsuri concrete. Am fost redirecţionaţi către o adresă nouă de e-mail, la care nici de data aceasta nu ne-a răspuns nimeni.

  CLIENŢII LG G4 DE LA EVOMAG PRIMESC RĂSPUNSURI STANDARD ŞI NOTE DE SERVICE CU „ŞOC MECANIC”, FĂRĂ SĂ SE VERIFICE INTERIORUL PRODUSULUI

  Revenind la clienţii LG G4 afectaţi, unul a achiziţionat telefonul în iunie anul trecut, în vreme ce cel de-a doilea l-a cumpărat în luna octombrie 2015, problema boot loop instalându-se la începutul acestui an, aproximativ în aceeaşi perioadă la ambele. La acea vreme, LG România nu comunicase service-ului ESD-ROM că reparaţia problemei de fabricaţie se execută în garanţie, deşi pe Noobz scrisesem despre asta încă din luna ianuarie când LG Electronics şi-a asumat repararea produselor G4 cu boot loop din întreaga lume, fapt ce a dus la neaplicarea garanţiei în mai multe cazuri din România, dintre care 8 au apelat deja la noi, doar 2 având parte de soluţionare din partea companiei, restul rămânând păgubiţi.

  Cu alte cuvine, de mai bine de 3 luni de zile există clienţi LG G4 afectaţi de boot loop, cărora nu li se aplica garanţia şi care sunt trimişi de la retailer la service, de la service la retailer, de la retailer la compania producătoare şi de la compania producătoare înapoi la retailer. Altfel fiind spus, „prinde corbul, scoate-i ochii”, dacă poţi! Deşi LG România ne-a precizat în urmă cu doar câteva zile că repară produsele care prezintă această problemă de fabricaţie, chiar şi pe cele cu urme minore de şoc mecanic, ESD-ROM, service partener al producătorului, refuză să verifice produsele din nou şi să le aplice garanţia, aşa cum ar fi normal şi le solicită clienţilor să suporte costurile reparaţiilor, în cazul unuia de 940 lei, iar în cazul altuia de 1450 lei (adică preţul întreg al telefonului dacă îl cumperi acum din magazin).

  CLIENŢII LG G4 AFECTAŢI SUNT PLIMBAŢI ÎNTR-UN CERC VICIOS: DE LA RETAILERI LA SERVICE, DE LA SERVICE LA RETAILER, DE LA COMPANIE LA RETAILER

  Reprezentanţii Evomag refuză să le ofere clienţilor sprijinul şi le spune că dacă service-ul ESD-ROM a pus un verdict, aceştia trebuie să respecte asta. Pe cealaltă parte, service-ul se spală de asemenea pe mâini, pentru că „garanţia a fost anulată”:
  „Bună ziua,
  Dacă produsul are garanţia anulată pentru şoc mecanic reparaţia se face contracost.
  O zi frumoasă”, este mesajul transmis de domnişoara Ana-Maria Ruse, Customer Service Support ESD-ROM clientului Vali Ivaşcu, chiar dacă garanţia a fost anulată dinainte ca LG România să aducă clienţilor la cunoştinţă problema mondială boot loop şi faptul că aceasta se repară în garanţie.

  Partea şi mai amuzantă este aceea că, până să trimită Evomag unul din produsele G4 (cel cu IMEI de Singapore) la ESD-ROM pentru reparare, pentru că ESD-ROM este service autorizat LG România, acesta a ajuns la Service Return, ceea ce confirmă informaţia primită de la LG România, că există produse destinate altor pieţe, de a căror reparaţie nu se ocupă service-urile partenere LG România, ci service-urile dealerilor care aprovizionează retailerii cu aceste dispozitive aduse din Asia. Poveştile sunt mult mai complicate decât par şi în spatele lor se ascund o serie de încrengături şi se refuză o comunicare clară şi detaliată cu clienţii afectaţi.

  „Evomag refuză să îmi răspundă la email-uri. La telefon dau peste cineva care spune acelaşi lucru: să iau legatura cu service-ul. Singurul mod în care se mai poate rezolva din punctul meu de vedere e ANPC, am făcut plângere, dar am o presimţire că şi ei sunt ca oricare alt corp de control de la noi şi nu îşi vor bate capul deloc cu problema. Mi se pare horror ce se întâmplă, să trebuiască să plătesc pentru o problemă de fabricaţie la un telefon cumpărat acum 8 luni, dar trăim în România.”, este mesajul lui Bogdan Alexandru, clientul LG G4 cu IMEI de Singapore, care se plimbă cu telefonul pentru reparaţia care nu ar trebui să îl coste niciun leu, de mai bine de 3 luni de zile.

  Bogdan ne mai spune că atunci când a trimis produsul în service la Service Return, acesta se deschidea până la boot loop. În plus, el a precizat modul în care se manifestă problema, iar după ce service-ul a făcut constatarea, i-a trimis clientului produsul nefuncţional. Acesta nu se mai deschidea nici măcar până la boot loop şi a mai primit şi garanţia anulată pe motiv de „şoc mecanic”, deşi telefonul avea pe el sigiliul cu „sealed”, semn că nu s-a umblat deloc la el. Când a cerut lămuriri legate de funcţionalitatea telefonului, răspunsul primit a fost unul standard, la fel ca în cazul celorlalţi clienţi:

  „Buna ziua,

  Vă mulţumim că aţi apelat la Service-Return.com.

  Dorim să vă comunicăm că produsul dumneavoastră prezintă şocuri mecanice, carcasă deformată, ca urmare a utilizării sau păstrării necorespunzatoare. Reamintim că aceste defecte vizibile nu sunt acoperite de garanţie conform termenilor şi condiţiilor exprimaţi în certificatul de garanţie. Totodată, precizăm că defectele cauzate de şocuri mecanice, cum ar fi întreruperea traseelor electronice în placa de bază şi/sau procesor se manifestă aleatoriu.

  Pentru orice alte nelămuriri sau alte întrebări legate de funcţionalitatea dispozitivului dvs, vă rugam nu ezitaţi să ne contactaţi.

  Cu drag,

  Echipa Service–Return.com!”, aşadar, nimic legat de motivul pentru care produsul nu mai porneşte deloc. Chiar dacă nu s-a umblat deloc la telefon, Service Return a ajuns la concluzia că trebuie schimbată placa de bază. Până când ANPC va clarifica aceste aspecte în urma petiţiei depuse de Bogdan, concluzia noastră este una singură, service-ul partener Evomag pentru produsele destinate altor pieţe decât Europa, în cazul nostru Asia, nu primesc reparaţia gratuită pentru boot loop, reparaţie pe care producătorul o asigură gratuit fiecărui client G4 afectat din această lume, potrivit comunicatului oficial.

  Pentru că zilnic primim sesizări din partea clienţilor nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de retaileri, de marile companii producătoare, ca de altfel şi de dealeri şi service-uri partenere, am apelat la ANPC şi urmează ca în zilele următoare să revenim cu un material complex prin care să oferim o soluţie, sperăm noi, la această problemă care pare că nu mai are rezolvare, pentru că trebuie să mergi de la Ana la Caiafa. Între timp, sperăm să primim şi o poziţie oficială din partea Evomag, dar şi de la ESD-ROM şi Service Return.

  ARTICOLE CU PRIVIRE LA BOOT LOOP LG G4

  » LG repară boot loop-ul de la G4 în anumite condiţii. Ce rişti dacă ai achiziţionat telefonul de la orice retailer online
  » Utilizatorii LG G4 lansează o petiţie de soluţionare a bootloop-ului
  » LG România: „Reparăm toate telefoanele cu această problemă în garanţie la service-ul nostru autorizat”
  » LG recunoaşte că bootloop-ul de pe G4 este un defect de hardware şi va repara dispozitivele afectate

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here