More

  5 coduri secrete care vor dezvălui funcţionlităţile ascunse ale smartphone-ului tău

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pentru unii utilizatori, nu este un secret faptul că există anumite coduri care permit accesarea unor funcţionalităţi suplimentare ale dispozitivului mobil, dar pentru majoritatea existenţa acestora este încă un mister.

  Aceste coduri sunt numite „Unstructured Supplementary Service Data” (USSD), carora li se mai spune şi „coduri rapide„. Aceste coduri rapide sunt protocoale care oferă acces suplimetar la interfaţa de adminstrare a dispozitivului.

  Acest protocol a fost creat iniţial pentru dispozitivele GSM, dar pot fi găsite şi pe dispozitivele CDMA, dar să trecem la enumerarea codurilor rapide şi să vedem ce face fiecare.

  Modul de testare generală: *#0*#

  cod1

  Acest cod rapid permite testarea display-ului, a senzorilor, camerei foto şi altor funţionalităţi de care dispozitivul mobil dispune.

  Afişează codul IMEI: *#06#

  IMEI vine de la International Mobile Station Equipment Identity şi este unic pentru fiecare dispozitiv. Codul IMEI poate ajuta la identificarea dispozitivului în eventualitatea în care acesta a fost furat sau pierdut.

  Verifică redirecţionarea apelurilor: *#67#

  cod2

  Acest cod permite verificarea numărului de telefon care preia toate apelurile atunci când tu eşti ocupat sau cănd respingi un apel.

  Apelare cu număr ascuns: #31#

  Inserarea acestui cod înainte de numărul de telefon pe care vrei să îl apelezi va ascunde identitatea celui care iniţiază apelul. Persoanei apelate nu îi va apărea pe display numele sau numărul de telefon, ci doar „Număr privat”.

  Activarea apelului în aşteptare: *43#

  cod3

  Apelul în aşteptare permite utilizatorului să suspende un apel care se află în desfăşurare pentru a prelua un alt apel. Acest serviciu poate fi dezactivat dacă se introduce codul #43#.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.