More

  Samsung va înlocui actualele Galaxy Note 7 cu unele noi. Tot ce trebuie să ştii (UPDATE)

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UPDATE 04.09.2016 – „Utilizatorii români care dețin deja un Galaxy Note7 se pot adresa pentru detalii la numărul de telefon Samsung Customer Service Center: 08008 726 78 64 (luni-vineri, orele 09:00-18:00)”, este singura soluție pe care o pune Samsung România la dispoziție pentru moment utilizatorilor.

  Am solicitat companiei mai multe detalii și o enumerare a soluțiilor pentru clienții afectați și ni s-a comunicat că vom primi un răspuns oficial în decursul zilei de luni, 05 septembrie 2016. Vă vom ține la curent cu detaliile pe măsură ce le vom avea. Până atunci, scrieți-ne în continuare pe adresa redactie@noobz.ro, în secțiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook Noobz, povestindu-ne experiențele voastre cu Samsung România și operatorii de telefonie mobilă parteneri, Orange, Vodafone și Telekom, după comandarea și livrarea smartphone-ului Note 7.

  UPDATE 03.09.2016 – Samsung a stabilit programul de schimb pentru Galaxy Note 7. Gigantul de tehnologie a anunţat astăzi disponibilitatea programului de schimb pentru deţinătorii de Galaxy Note 7, numai pentru America pentru moment. Acest program a fost lansat ca răspuns la anunţul făcut recent de gigantul de tehnologie sud-coreean cu privire la problemele legate de bateria dispozitivului Galaxy Note 7.

  Deşi au fost semnalate doar un număr mic de incidente, Samsung vrea să aibă mare grijă de clienţii săi, oferindu-le tot sprijinul de care au nevoie. Samsung a identificat inventarul afectat şi a oprit vânzările şi livrările pentru acele dispozitive. Pentru clienţii, care deţin dispozitive Galaxy Note 7, Samsung va înlocui voluntar actualele dispozitive cu unul nou începând de astăzi.

  „Samsung recurge la o abordare proactivă pentru a se adrea nevoilor clienţilor cu privire la Note 7”, spune Tim Baxer, preşedinte Samsung Electronics America. „Încurajăm clienţii să schimbe dispozitivele Note 7 profitând de Programul de schimbare al produsului. Siguranţa şi satisfacţia clienţilor noştri este prioritatea Samsung numărul unu.”

  Programul de Schimb al Produslui din Statele Unite ale Americii va oferi clienţilor următoarele opţiuni:

  » Schimbul actualului dispozitiv Galaxy Note 7 cu un nou dispozitiv Galaxy Note 7 (începând cu săptămâna viitoare)
  » Schimbarea actualului dispozitiv Galaxy Note 7 pentru un Galaxy S7 sau Galaxy S7 Edge şi înlocuirea oricărui tip de accesorii Note 7 cu restituirea diferenţei de preţ între dispozitive.

  În semn de apreciere, clienţii vor primi un card cadou de 25 de dolari sau o contravaloare la factură din partea operatorilor când aleg dispozitive din familia Galaxy S7 sau un Galaxy Note 7 prin programul de schimb.

  Programul de înlocuire a Galaxy Note 7 a fost anunţat pentru moment doar pentru Statele Unite ale Americii, printr-un comunicat oficial de presă publicat de Samsung pe blogul oficial al companiei. Cel mai probabil Samsung Electronics, Inc. a grăbit procedurile pentru piaţa din SUA pentru că lansarea iPhone 7 de la Apple este la numai 4 zile distanţă, iar piaţa de peste ocean este cea mai importantă în acest moment, dat fiind că piaţa din America este împărţită aproximativ 50% – 50% între Apple şi Samsung.

  Pentru moment, Samsung România nu a oferit nicio informaţie legată de situaţia dispozitivelor Galaxy Note 7 vândute prin partenerii oficiali Orange, Telekom sau Vodafone, dar sursele noastre au declarat că au la cunoştinţă întreaga situaţie şi că se aşteaptă o poziţie oficială din partea diviziei mobile Samsung în România. Am contactat şi noi prin e-mail atât Samsung, cât şi operatorii de telefonie mobilă parteneri, pentru a solicita o soluţie pentru clienţii Note 7, dar pentru moment nu am primit niciun răspuns. Vă vom ţine la curent cu toate amănuntele pe măsură ce acestea vor apărea. Până atunci, scrieţi-ne la adresa redactie@noobz.ro, în secţiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook Noobz.

  Povestea pe larg a bateriilor Samsung Galaxy Note 7

  Până acum, probabil ai auzit că Samsung retrage de pe piaţă toate dispozitivele Samsung Galaxy Note 7 care au fost livrate până la acest moment prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă parteneri, din cauza riscului de explozie şi foc în timpul încărcării.

  Samsung a oferit utilizatorilor o confirmare oficială astăzi, dar detaliile cu privire la retragerea Note 7 sunt în continuare destul de nepătruns.

  Verizon, operator de telefonie mobilă din Statele Unite a anunţat că a oprit vânzarea Note 7 şi că face restituiri sau schimburi gratuite până în 30 septembrie. „În data de 2 septembrie 2016, Samsung a anunţat o retragere voluntară a Galaxy Note 7 ca răspuns la problema legată de bateria dispozitivului. Pentru că siguranţa clientului este prioritatea noastră principală, Verizon a încetat vânzarea Galaxy Note 7. În plus, până la 30 septembrie, Verizon face schimbul gratuit pentru orice client care a achiziţionat Galaxy Note 7 şi doreşte să se întoarcă pentru a-l schimba.”

  AT&T a oprit vânzarea, dar nu oferă detalii cu privire la procesul de rechemare pentru moment: „Samsung ne-a anunţat că a identificat o problemă legată de baterie la anumite dispozitive Galaxy Note 7. Au cerut tuturor retailerilor, inclusiv AT&T să oprească vânzarea dispozitivului. Ne aflăm în procesul de determinare a procesului de schimb pentru clienţii noştri şi cum pot să înlocuiască actualui Note 7 cât de curând posibil. Vom oferi mai multe detalii în decursul acestei zile.”

  Atât T-Mobile, cât şi Sprint au anunţat că înlocuiesc dispozitivele Note 7 şi opresc vânzarea „smartphone-urilor cu aceleaşi probleme până când se rezolvă situaţia.”

  În decursul dimineţii de vineri, 2 septembrie 2016, am trimis o solicitare din partea Noobz atât către Samsung România, cât şi către operatorii de telefonie mobilă parteneri Orange, Vodafone şi Telekom, pentru a ni se comunica situaţia dispozitivelor Galaxy Note 7 vândute în România şi ce se întâmplă cu clienţii cărora deja le-au fost livrate smartphone-urile. Până la acest moment, niciuna dintre cele 4 companii nu au răspuns solicitării noastre, dar avem informaţia că operatorii au la cunoştinţă situaţia şi „se aşteaptă detalii de la Samsung”.

  Reamintim că, în urma unei anchete, Samsung a descoperit o problemă legată de bateria unităţilor Note 7 care au fost livrate până acum. Problema a provocat cel puţin 35 de incidente până acum, în care smartphone-urile Note 7 s-au supraîncălzit şi au luat foc în timp ce se încărcau sau la scurt timp după încărcare.

  Problema este estimată să afecteze un dispozitiv din 42.000 de unităţi. Samsung spune că a livrat în jur de 2.5 milioane de unităţi Galaxy Note 7 până acum, aşa încât dacă estimările noastre sunt corecte, doar în jur de câteva zeci de telefoane prezintă riscuri la nivel global. Samsung recheamă fiecare unitate Note 7 care a fost livrată până acum pentru a evita orice risc.

  Dacă vă întrebaţi când va începe Samsung să retragă şi să înlocuiască unităţile Note 7, se pare că, procesul va dura aproximativ două săptămâni, potrivit companiei. Acest lucru înseamnă că, primele înlocuiri ale unităţilor vor ajunge în mâinile utilizatorilor în câteva săptămâni.

  Trebuie menţionat că procesul de rechemare şi înlocuire va fi diferit de la o piaţă la alta. De asemenea, viteza cu care se va desfăşura întreg procesul va depinde de retaileri sau de operatorii de la care clienţii au achiziţionat telefonul, dar şi în funcţie de model. Samsung nu a menţionat cât de lung va fi procesul de înlocuire, dar a confirmat că va înlocui produsele care au fost livrate deja clienţilor, nu le va repara, lucru ce ar trebui să facă procesul să fie mai rapid.

  Gigantul sud-coreean va înlocui smartphone-ul tău Note 7 cu acelaşi model, dar nu a oferit detalii legate de o compensare pentru deranj. Unii operatori sau retaileri ar putea, de asemenea, să ofere restituiri parţiale, sume de bani sau alte forme de compensare pentru retragere sau pentru anularea comenzilor. Spre exemplu, Carphone Warehouse din Marea Britanie a anunţat deja oferirea unei sume de 25 lire pentru fiecare client care a precomandat Note 7.

  Am un Note 7, ce ar trebui să fac să îl înlocuiesc?

  Samsung va anunţa detaliile legate de procesul de retragere şi înlocuire pentru fiecare piaţă în parte. Pentru moment, singurul lucru pe care îl poţi face este să aştepţi pentru noi detalii. Fii cu ochii pe anunţurile din partea retailer-ului sau operatorului de la care ai cumpărat Note 7, ca de altfel şi pe ramura Samsung din ţara ta.

  Ar trebui să continui să folosesc dispozitivul Note 7?

  Riscul ca ceva rău să se întâmple este foarte scăzut, statistic vorbind. Dacă eşti îngrijorat că Note-ul tău ar putea lua foc, cel mai bine ar fi să îl închizi şi să îl aşezi la loc sigur până când vei putea să îl înlocuieşti.

  Dacă nu doreşti să mai deţii un Note 7 şi vrei să primeşti banii înapoi, va trebui să mai aştepţi să afli care vor fi regulile Samsung în cele din urmă. Compania nu a specificat nimic legat de asta, dar retailerul sau operatorul de telefonie mobilă ar putea să îţi ofere opţiunea să ceri restituirea totală a banilor. Dar fiind că Note 7 s-a lansat în urmă cu doar două săptămâni, este posibil să îţi poţi primi şi banii înapoi.

  Dacă comanda ta Note 7 trebuie să fie livrată deja

  Ai putea dori să o anulezi, doar pentru a evita întreg procesul de retragere şi schimbare al dispozitivului. Recomandat ar fi să nu cumpăraţi niciun Note 7 până când această situaţie nu va fi clarificată în totalitate, îndeosebi de la retaileri online neautorizaţi, care nu vă pot oferi nicio garanţie pentru produse.

  Niciun alt dispozitiv Samsung din altă gamă nu a fost afectat sau cel puţin nu există nicio informaţie care să sugereză că un alt dispozitiv Samsung ar putea fi afectat de aceeaşi problemă. Foto: Android Authority

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.