More

  Oculus va aduce experiența VR și pe sistemele mai puțin performante

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Oculus dorește să rezolve una dintre cele mai apăsătoare probleme cu care se confruntă dispozitivele de realitate virtuală: cerințele de sistem.

  Costul unui dispozitiv de realitate virtuală de 550 de euro, pentru Oculus Rift, respectiv 750 de euro, pentru HTC Vive, este numai vârful iceberg-ului în drumul pentru obținerea unei experiențe VR.

  Pentru a putea folosi aceste dispozitive, cerințele de sistem sunt cât se poate de exigente. Un sistem care să fie capabil de a randa imagini în realitatea virtuală poate ajunge la un cost de aproape 2000 de euro.

  Oculus dorește ca noua tehnologie să elimine aceste cerințe, iar dispozitivele să fie capabile de a rula pe plăci grafice și componente mai modeste.

  Oculus spune că tehnica sa denumită Asynchronous Spacewarp (ASW) va reduce la jumătate timpul necesar unităților de procesare grafică pentru a randa același conținut pe care îl oferă în prezent.

  Tehnica merge pe principiul generării unor cadre exrapolate din cadrele folosite anterior de la aplicația de realitate virtuală pe care utilizatorul o folosește, ceea ce va asigura o experiență fluentă, chiar dacă sistemul va rămâne în urmă cu rata de cadre pe care o afișează. În plus, va decide automat dacă aplicația VR are nevoie de timp suplimentar pentru a randa cadrele.

  Ce înseamnă acest lucru? Practic, utilizatorii se vor putea bucura de experiențe VR cu plăci grafice din seria AMD RX 400 sau Nvidia 900 sau 1000.

  Este o soluție de care depinde succesul dispozitivelor de realitate virtuală pentru a ajunge pe piața dispozitivelor de larg consum. Nu știm exact când va fi disponibilă această tehnologie și care sunt termenii de utilizare, dacă tehnologia poate fi înglobată pe dispozitivele existente.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.