More

  CES 2017: Ce este şi ce le pregăteşte iubitorilor de tehnologie

  CES este cel mai mare show de tehnologie de consum ce are loc în fiecare ianuarie în Las Vegas, Nevada. Aproximativ 20.000 de persoane vor lua parte la Consumer Electronic Show anul acesta, când evenimentul aniversează 50 de ani de existenţă.

  De la CES, în fiecare an, utilizatorii de tehnologie au posibilitatea să afle totul de la maşinile care se conduc singure, la asistenţi personali şi drone controlate vocal sau dispozitive pentru case inteligente. Despre unele noi tehnologii am mai auzit unele zvonuri, în vreme ce altele abia vor fi prezentate publicităţii. Dacă te întrebi care sunt categoriile cheie care vor domina show-ul de tehnologie anul acesta, e momentul să parcurgi rândurile următoare:

  » Tehnologii smart home

  Tot mai mulţi producători de tehnologii pătrund pe teritoriul smart home, iar controlul casei prin internet şi printr-o simplă aplicaţie în curând va fi ceva absolut normal pentru fiecare locuitor al planetei. Vom auzi despre dispozitive smart pentru acasă atât pentru bucătărie, cât şi pentru baie, frigidere, maşini de spălat sau uscătoare şi chiar becuri, sonerii, detectoare de fum, iar lista poate continua. În 2016, producătorul braşovean Allview Mobile şi-a făcut de asemenea debutul pe această piaţă.

  » Asistenţi vocali şi platforme iOT

  Dacă până acum ne-am obişnuit să controlăm locuinţa sau dispozitivele mobile doar prin intermediul unei aplicaţii, cu fiecare an ce trece ne apropiem de controlul prin comandă vocală. De asemenea, dispozitivele mobile flagship ale viitorului vor veni echipate cu asistenţi virtuali, fiecare producător de astfel de dispozitive dorind să creeze propriul astfel de serviciu. Apple vine cu Siri/Home Kit, Google cu Google Home şi Google Now, Microsoft aduce Cortana, iar Samsung are în plan să dea lovitura cu pripriul asistent virtual, de vreme ce a achiziţionat recent Viv.

  » Mai multe maşini autonime şi maşini electrice

  În 2016 la CES am văzut destul de multe concepte de maşini autonome, dar se pare că pe străzile din întreaga lume nu au ajuns însă atât de multe cât ne-am fi aşteptat. CES a încercat să acopere cât de mult din industria auto din acest punct de vedere, iar în Las Vegas am aflat lucruri foarte importante de la producători precum Fiat, BMW, Ford, Toyota, Nissan sau Hyundai. Ne aşteptăm ca anul acesta să aflăm mai multe şi despre tehnologiile legate de auto de la companii precum Nvidia, Continental, Harman sau Delphi.

  » Televizoare mai mari, mai luminoase şi mai bune

  Samsung, Sony, TCL şi Hisense, sunt doar câţiva dintre producătorii de televizoare care se pregătesc să prezinte noi produse la CES 2017. Rezoluţia 4K ne aşteptăm să prindă teren, cum de altfel tehnologia HDR ne aşteptăm să să apară pe cât mai multe modele de televizoare mid-range şi chiar entry-level.

  » Noi laptopuri, care mai de care mai ofertante

  Dacă categoria de PC-uri nu este foarte generoasă la CES 2017, nu putem spune acelaşi lucru despre laptopuri. Vom vedea anul acesta noi laptopuri şi laptopuri 2-in-1 sau hibriduri laptop-tabletă, de la producători precum Dell, Lenovo, Asus, Acer şi HP. Ne putem aştepta chiar la o serie de concepte futuriste de la Razer, cum de altfel aşteptăm cu interes să aflăm date noi de la producătorii de procesoare Intel şi Qualcomm.

  » Brandurile chinezeşti prind teren

  Companii chinezeşti precum Huawei, Xiaomi, TCL, Hisense şi LeEco, vor ieşi în lumina reflectoarelor şi vor prezenta cel mai probabil dispozitivele disponibile pentru celelalte pieţe ale lumii, nu doar pentru China. Astfel, nu este exclus ca în cel mai scurt timp să asistăm la o schimbare în topul producătorilor de smartphone-uri din lume.

  Se va mai vorbi în cadrul CES 2017 despre inteligenţa artificială, învăţarea mecanică sau computer vision, cum de altfel nu vor fi neglijate nici realitatea virtuală, realitatea augmentată şi realitatea mixtă. Vor fi prezentate cu siguranţă destul de multe drone, mai mari sau mai mici, echipamente medicale şi tehnologii pentru industria medicală, gadgeturi pentru animale de companii, căşti, speakere şi alte dispozitive audio, accesorii pentru dispozitive mobile şi nu numai.

  În ceea ce priveşte industria de gaming, camerele, smartphone-urile şi dispozitivele wearable, cu siguranţă li se va acorda o mai mare atenţie în cadrul Mobile World Congress 2017 în Barcelona, eveniment de tehnologie ce are loc la finalul lunii februarie, începutul lunii martie, la care vom lua parte şi noi, marcând astfel prima prezenţă a publicaţiei online de tehnologie Noobz în cadrul unui eveniment mondial de tehnologie şi aniversând doi ani de la lansare.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here