More

  Atenţie la documentele false din WhatsApp care virusează telefoanele Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  WhatsApp a introdus recent funcţia de partajare a documentelor făcând astfel din aplicaţie o platformă mult mai folositoare pentru muncă. Totuşi, această funcţionaltate vine la pachet cu o serie de vulnerabilităţi, pentru că documentele Excel şi PDF pot include viruşi.

  Trebuie să fii foarte atent la următoarele mesaje WhatsApp pe care le-ai putea deschide în telefon, pentru că hackerii sunt la numai un pas distanţă de a-ţi accesa telefonul prin distribuirea de viruşi şi stocarea de informaţii personale. Cel mai recent avertisment a fost distribuit către agenţiile de securitate din India.

  Mesajele se pare că au ca ţintă membri din poliţie, armată şi organizaţii de securitate. Reprezentanţii acestor instituţii au primit mesaje care aparent veneau din parte organizaţiilor precum National Investigation Agency din India, dar când deschideau documentele, de fapt permiteau viruşilor să îşi facă loc în telefoanele lor.

  O dată ce acest lucru se întâmpla, documentele aveau capacitatea să extragă din telefon informaţii personale precum date de autentificare şi date ale conturilor bancare, informează publicaţia Economic Times din India. Se pare că, problema se limitează la telefoanele Android.

  Acesta este doar unul dintre multele exemple de viruşi pe care hackerii le folosesc pentru a fura date sau bani de la oameni. Dacă până acum se discuta de despre faptul că WhatsApp este o aplicaţie de mesagerie foarte sigură, se pare că o dată cu ultimul update au apărut şi primele probleme de securitate. Viruşii iau diferite forme, dar în principal sunt livraţi ca mesaje inofensive sau folositoare, dar care de fapt nu fac decât să preia controlul asupra telefonului tău.

  Astfel, experţii în securitate sfătuiesc oamenii să nu dea click niciodată pe mesaje suspecte, fie că acestea vin prin intermediul WhatsApp, e-mail sau pe alte canale de comunicare. Chiar dacă un prieten a trimis un mesaj, este indicat să verifici cu el veridicitatea documentului înainte să îl descarci în telefon, tabletă, laptop sau calculator, de vreme ce viruşii se pot răspândi rapid sub forma de mesaje obişnuite.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.