More

  Reuters: Bateria Samsung Galaxy Note 7 a fost principala cauză a exploziilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Concluzia investigaţiei Samsung Electronics cu privire la explozia telefoanelor Galaxy Note 7 este, potrivit unei persoane familiarizată cu problema, citată de Reuters luni, că bateriile au fost cauza care a dus la retragerea definitivă de pe piaţă a seriei.

  Samsung se pregăteşte să lase în urmă cel mai mare eşec care a avut loc pe piaţa de smartphone-uri din întreaga lume o dată cu lansarea flagship-ului Galaxy S8. Investitorii şi analiştii spun că este critic ca Samsung să ofere o explicaţie convingătoare şi detaliată cu privire la ce s-a întâmplat de fapt cu Note 7 şi cum va preveni astfel de probleme să nu mai aibă loc şi mai ales să recâştige încrederea consumatorilor.

  Rezultatele investigaţiei se pare că vor fi făcute publice în data de 23 ianuarie 2017, cu o zi înainte să fie anunţate cifrele gigantului de tehnologie pe cel de-al patrulea trimestru financiar, spune persoana, care nu a fost autorizată să vorbească public despre acest subiect şi care a refuzat să îşi divulge identitatea.

  Se pare că, însuşi Koh Dong-jin, directorul Diviziei Mobile Samsung, va face anunţul rezultatelor, cum de altfel va prezenta şi măsurile ce vor fi luate pentru a fi prevenite astfel de probleme în viitor. Purtătorul de cuvânt Samsung a refuzat să comenteze această informaţie.

  Samsung a anunţat iniţial retragerea de pe piaţă a 2,5 milioane de unităţi Note 7 în septembrie şi a identificat cauza exploziilor ca fiind o problemă legată de procesul de producţie al unuia dintre furnizori, identificat ulterior ca fiind un afiliat Samsung SDI Co Ltd.

  În cele din urmă s-a dovedit că Samsung s-a înşelat cu privire la problema care a provocat retragerea iniţială de pe piaţă a Note 7 şi la ce-a de-a doua retragere, cea definitivă, se discuta despre o problemă a bateriilor de la un anumit furnizor. Eşecul Note 7 a costat Samsung nici mai mult, nici mai puţin, de 5.2 miliarde de dolari.

  „Mi s-ar părea surprinzător să spună că este o problemă a furnizorului”, a declarat Bryan MA, analist şi cercetător IDC din Singapore, adăugând faptul că Samsung nu a asigurat suficient spaţiu pentru bateriile din telefon. În luna octombrie a anului trecut, gigantul sud-coreean anunţa că va cerceta tot ce ţine de Note 7, inclusiv designul hardware şi software, şi va angaja terţe firme care să participe la aceste probe.

  Sursa Reuters a declarat luni că Samsung a reuşit să replice exploziile şi focul în timpul investigaţiei şi cauza ar fi de fapt legată de designul hardware sau software. Mai sunt doar câteva zile până când Samsung va vorbi public despre cauzele retragerii de pe piaţă a Galaxy Note 7, aşa că vom vedea atunci dacă se confirmă sau nu ceea ce spune sursa agenţiei de presă Reuters.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.