Mesajele vocale din Facebook Messenger pot fi ascultate de hackeri | NOOBZ.RO

Mesajele vocale din Facebook Messenger pot fi ascultate de hackeri

Mădălina Gănescu
- 18.01.2017, 14:21 în Aplicaţii
0

SHARES

Pentru cei care aveau impresia că toate conversaţiile din Facebook Messenger sau WhatsApp sunt sigure şi nu există niciun pericol ca hackerii să îşi facă de cap cu informaţiile lor, trebuie să precizăm că un cercetător în domeniul securităţii a descoperit o portiţă prin care securitatea Facebook permite unui hacker să asculte mesajele private trimise în fereastra de conversaţie.

Există destul de multe persoane care aleg să folosească Facebook Messenger pentru a transmite celor dragi apeluri vocale, încă de când gigantul a introdus această funcţie. Pentru unii e mai simplu să vorbească decât să tasteze, îndeosebi atunci când se află la volanul maşinii.

Cum este posibil ca hackerii să asculte mesajele vocale înregistrate în conversaţia de pe Facebook Messenger? Ei bine, ori de cât ori o persoană înregistrează un clip audio şi îl trimite altei persoane, clipul respectiv este încărcat în CDN-ul (Content Delivery Network) de la Facebook. De acolo, documentul este servit expeditorului şi destinatarului. Acest transfer are loc în HTTPS, spun cei de la FOSSBYTES.

Dacă un hacker are acces la reţeaua ta care rulează atacul MITM cu SSL Strip, acesta poate extrage link-urile, împreună cu datele de autentificare din URL ale tuturor documentelor pe care le-ai schimbat de-a lungul timpului în conversaţie.

Deşi Facebook are la cunoştinţă de ceva timp această vulnerabilitate, compania nu a venit cu nicio soluţie pentru a asigura secutitatea datelor audio pe care le transmit utilizatorii în Facebook Messenger.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!