More

  Apple ar putea lucra la senzori pentru tratamentul împotriva diabetului

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  The Verge, care citează CNBC, informează că gigantul de tehnologie Apple ar dezvolta în prezent o serie de senzori care pot urmări nivelul de zahăr din sânge cu scopul de ajuta utilizatorii care suferă de diabet.

  Se pare că, Apple a angajat o echipă mică de ingineri în biomecanică care să lucreze la proiect. Senzorii vor avea rolul de a monitoriza nivelul de glucoză prin contactul cu pielea, fără să mai fie necesar un test de sânge sau alte proceduri asemănătoare. Compania a ales ca această echipă de ingineri care se va ocupa de senzorii pentru tratamentul împotriva diabetului să lucreze într-un birou din Palo Alto, nu în birourile principale.

  Inginerii se pare că au lucrat la tehnologia senzorilor pentru ultimii 5 ani de zile, iar acum se pare că au ajuns la un rezultat de vreme ce Apple a început testele de fezabilitate la o clinică din Bay Area. Compania a angajat, de asemenea, consultanţi care ajută la parcursul prin reglementările complexe de sănătate.

  Echipa este condusă de Johny Srouji, Senior Vice-Preşedinte de tehnologii hardware, iar înainte s-a aflat sub atenta supraveghere a lui Michael D. Hillman, asta până ca acesta să părăsească compania în 2015.

  CNBC spune că echipa este formată din 30 de persoane, inclusiv experţi în biomedicină pe care Apple i-a angajat de la firme precum Masimo Corp, Sano, Medtronic şi C8 Medisensors.

  Nu este clar când vor fi finalizaţi aceşti senzori de la Apple, nici când vor ajunge să facă parte dintr-un dispozitiv sau dacă vor fi la un moment dat incluşi în linia de smartwatch-uri Apple Watch. Cert este că, o astfel de tehnologie ar fi mai mult decât binevenită pentru clienţii Apple care suferă de diabet.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.