More

  Qualcomm pierde 815 milioane de dolari într-un proces cu BlackBerry

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Qualcomm este obligată să restituie BlackBerry 815 milioane de dolari pentru drepturi de autor pe care producătorul de telefonie mobilă le-a plătit la suprapreţ între anii 2010 – 2015.

  Decizia a fost luată de judecători ca parte a unui acord de arbitraj cu caracter obligatoriu. Totuşi, Qualcomm spune că nu este de acord cu decizia, dar înţelegerea a fost încheiată şi nu mai poate suferi modificări. La această sumă vor fi adăugate inclusiv costurile pentru avocat şi dobânzile.

  Disputa are la bază o serie de drepturi de autor pe care BlackBerry le-a plătit Qualcomm în avans, pentru a folosi, se pare, componente şi patente Qualcomm pe smartphone-urile sale.

  BlackBerry spune că ar fi trebuit să existe un plafon pentru acele plăţi pentru drepturi de autor, dar că nu au fost aplicate la vremea respectivă, în vreme ce Qualcomm spune că plăţile BlackBerry ar fi trebuit să fie nerambursabile.

  Qualcomm pare să primească lovitură după lovitură din partea partenerilor săi de afaceri, după ce a pierdut o serie de procese atât în China, cât şi în Beijing şi Marea Britanie. Ieri, anunţam că producătorul de procesoare pentru smartphone-uri a dat în judecată Apple, susţinând că gigantul de tehnologie a pus compania într-o lumină nefavorabilă în faţa utilizatorilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.