More

  Gmail pentru iOS prezintă acum avertismente de phishing

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Gmail pentru iOS va alerta de acum utilizatorii ori de câte ori va aparea un link ce ar putea părea suspect. Link-urile îndoielnice vor veni în forma unui box care explică modul în care link-ul duce la un site în care utilizatorul nu ar trebui să aibă încredere.

  Un alt avertisment de la Google oferă definiţia perfectă a schemei de phishing şi spune: „Site-ul pe care încerci să îl deschizi a fost identificat ca un fals ce încearcă să te păcălească pentru a obţine informaţii financiare, personale sau alt tip de informaţii sensibile.”

  Dacă box-ul apare înante să dai click pe link, cu siguranţă este pentru a te opri de la a face un pas care ţi-ar putea face destul de mult rău. Google s-a oferit iniţial să asigure protecţie anti-phishing cu versiunea Android a Gmail, mai devreme anul acesta.

  Versiunea iOS a Gmail va oferi funcţii chiar dacă utilizatorul foloseşte un iPhone sau un iPad de la Apple. Phishing-ul reprezintă o problemă destul de serioasă pentru cei care obişnuiesc să îşi manevreze finanţele online. Prin transmiterea de documente false către deţinătorii de conturi financiare online, cei care se află în spatele acestor tentative de phishing încearcă să obţină titulaturi de conturi care să le ofere acces la informaţii (parole, numere de cont, numele membrilor familiei, etc.), care pot fi utilizate pentru a accesa un cont protejat.

  Primul avertisment de la Google, potrivit Phone Arena, dezvăluie faptul că un link suspect duce la site-uri în care utilizatorii nu trebuie să aibă încredere, iar apoi întreabă utilizatorii dacă doresc să continue. Dacă utilizatorul va da click pe un link pe care Google îl consideră periculos, va apărea un avertisment suplimentar care le va transmite utilizatorilor să nu viziteze adresa originală URL.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.