More

  Cum aleg televizorul potrivit stilului meu de vizionare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ai în plan să achiziționezi televizorul inteligent pentru familia ta? Totul, de la dimensiune, la rezoluție, tehnologie a display-ului sau platforma software, conteaz[! Pentru a-ți fi mai simplu să iei cea mai bună decizie, bazat pe stilul tău de vizionare, mai jos vom parcurge toți pașii de care ar trebui să ții cont pentru o experiență de succes.

  Smart TV-ul potrivit poate spori considerabil divertismentul pentru acasă, care poate varia de la conținut la cerere de pe Netflix, HBO GO sau YouTube la alte companii de streaming sau televiziunea tradițională. Alegerea dispozitivului perfect pentru obiceiurile tale de vizionare înseamnă să decizi care este rezoluția ideală a ecranului, tehnologia display-ului și în final platforma software pe care va funcționa smart TV-ul.

  Dimensiunea

  Prima întrebare la care trebuie să răspunzi este: Ce dimensiune vrei să aibă televizorul tău? Răspunsul va fi condiționat, desigur, de bugetul diponibil și de spațiul fizic unde plănuiești să instalezi televizorul.

  Astfel, începe să măsori și să notezi dimensiunile living-ului sau a dormitorului. Acestea nu îți vor oferi o privire de ansamblu a încăperii în care ai integrat smart TV-ul, dar poți face simulări folosind panouri din carton sau aplicații de realitate augmentată.

  Distanța din punctul în care vizionezi programe la TV este și ea foarte important, aceasta putând avea urmări neplăcute în ceea ce privește vederea. Nu există o soluție corectă de măsurat dimensiunea ecranului pe baza distanței de vizionare, dar producătorii vin cu o serie de sfaturi.

  Rezoluția

  Rezoluția televizorului se referă la numărul de puncte sau pixeli care alcătuiesc ecranul. Cu cât are smart TV-ul mai mulți pixeli, cu atât va fi mai bogat în culori display-ul, deși acuitatea acestora este afectată în egală măsură și de dimensiunea ecranului. Termenul Ultra HD este echivalent în 2018 cu 4K sau rezoluția de 3840 x 2160 pixeli.

  Dacă îți cumperi un televizor sub 40 inchi, nu merită să investești în rezoluție 4K pentru că nu va fi notabilă. Dar, pentru toate dimensiunile mai mari de atât, 4K este standardul de bază în alegerea unui televizor inteligent pentru acasă.

  Tehnologia display-ului

  Aceasta se împarte între LED LCD și OLED (varianta mai scumpă). Pentru că majoritatea producătorilor de televizoare, de la LG la Samsung, Philips sau Sony, Panasonic și alții vin cu propriile tehnologii și îmbunătățiri, care să furnizeze consumatorilor o experiență de vizionare specială, este dificil să stabilești care dintre versiunile LED sau OLED este mai bună pentru tine.

  Ambele tipuri de ecane utilizează LED-uri pentru luminare, dar în moduri diferite. Ecranele cu LED LCD sunt, de regulă, mai clare decât cele OLED și oferă mai mult control natura al luminii în scenă. Mai mult decât atât, LED-urile acoperă de regulă întregul ecran, dar dispozitivele mai ieftine le limitează uneori doar pe marginile afișajului.

  Pe de altă parte, dioda emițătoare de lumină ecologică sau OLED sare peste lumina de fundal și luminează individual pixelii, unul câte unul, folosind curentul electric. Această tehnică permite ecranului să răspundă mai repede la schimbarea intrărilor, iar pentru că pixelul negru este oprit complet, mai degrabă decât estompat, afișajele OLED tind să aibă un contrast mai bun decât cele LED LCD.

  Pentru că sunt mai scumpe de fabricat, televizoarele OLED sunt și cele mai scumpe de pe piață la această oră, cu prețuri considerabil mai mari decât în cazul televizoarelor LED LCD. Acestea sunt doar o serie de atribute generale ale ecranelor LED LCD și OLED, dar dacă aveți nevoie de îndrumări și recomandări punctuale pentru a alege smart TV-ul potrivit, ne puteți scrie pe adresa redactie@noobz.ro.

  Platforma software

  După ce te-ai ocupat de dimensiune, rezoluție și tehnologie, este important să determini ce conținut vei consuma, lucru ce îți va răspunde la întrebarea legată de platforma software. Producători ca Samsung, LG și Panasonic au dezvoltat propriul software in-house pentru smart TV, Sony și Philips rulează în principal Android TV de la Google sau poți găsi televizoare de buget care rulează platforme software ”din bucăți”.

  Platforma software nu trebuie să fie factorul decizional când vrei să achiziționezi un televizor inteligent, dar e bine să o iei în calcul. Oricum, dacă ești familiarizat cu anumite sisteme de operare, nu va fi greu să te acomodezi cu variațiile acestora.

  În unele situații, platforma software poate nici să nu conteze, îndeosebi dacă vrei să utilizezi Chromecast sau Apple TV. Spre exemplu, deși utilizăm în living un smart TV Philips Ambilight cu 3 laturi, ce vine cu sistemul de operare Android TV, în dormitor mergem pe o versiune de televizor mai puțin inteligent, la care am conectat Chromecast pentru a consuma conținut de pe Netflix.

  Dacă ați investit deja masiv în dispozitive inteligente care rulează Google, de la smartphone la tabletă, laptop și terminând cu gadgeturile smart home, înțelept ar fi să alegeți tot un televizor din această zonă, pentru că experiența de utilizare va fi mult mai relaxantă și mai puțin frustrantă.

  Facilități de îmbunătățire a imaginii

  Poate că bugetul nu vă permite să achiziționați un smart TV OLED sau un LED LCD mid-range. De aceea, e bine de ținut cont de pachetul de facilități de îmbunătățire a imaginii pe care fiecare producător de televizoare în parte îl pune la dispoziție consumatorilor.

  În vreme ce puteți găsi standarde HDR competitive, cum sunt versiunea HDR 10 versus Dolby Vision, orice suport HDR poate reda un display care să arate mai bine. Rata de reîncărcare este importantă, de asemenea, pentru că o rată de 60Hz înseamnă că imaginea se resetează de 60 de ori pe secundă. Cu cât aceasta se reîncarcă mai mult, cu atât vei avea parte de o imagine mai clară și de mai puțin blur la mișcare (vezi cazul filmelor de acțiune sau emisiunilor din sport).

  Concluzia este că bugetul disponibil permite în cele din urmă consumatorilor să descopere care este modelul smart TV potrivit. O dată ce opțiunile sunt limitate la un anumit preț, poți începe să cântărești lista factorilor enumerați mai sus. Nu uita să dai o raită și pe review-urile la produsele din lista ta de favorite și nu te pierde în detalii, pentru că în câțiva ani nu vei schimba doar smartphone-ul, ci și smart TV-ul.

  Foto de Chastity Cortijo pe Unsplash

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.