More

  Review Energizer Hardcase E520 LTE: Un telefon robust care nu te lasă la greu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Împrejurările au făcut să rămân săptămâna aceasta din nou fără Samsung Galaxy S8, pe care l-am trimis în service pentru a 2-a oară, de data aceasta din cauza unei probleme de supraîncălzire a bateriei, în urma căreia am primit avertisment să nu mai folosesc telefonul pentru că mă supun unui pericol.

  Pentru că aveam un telefon mobil Energizer Hardcase E520 LTE, Dual SIM programat pentru teste, am zis că e un moment prielnic să mă folosesc de el și să văd cum se comportă în regim de utilizare normală.

  Desigur, normal pentru mine nu este echivalentul termenului normal pentru tata, dar asta este altă poveste. Și iată-mă deja de 7 zile cu un dispozitiv low-end spre mid-range, care a fost din unele puncte de vedere o supriză, din alte puncte de vedere o reală provocare.

  Să treci de pe un high-end cu o viteză de încărcare foarte mare, cu suport excelent pentru multi-tasking, display de ultimă generație și multă inovație pe un telefon din clasa entry-mid poate fi pe alocuri frustrant. Dar pe măsură ce înveți să-i știi punctele tari și punctele slabe, parcă experiența de utilizare devine mai ușoară.

  Spuneam în titlu că voi vorbi despre diferența dintre un smartphone rezistent și un smartphone bun. Energizer Hardcase E520 LTE este un smartphone rezistent. L-am supus șocurilor mecanice, l-am băgat în apă și am fost cu el la pădure, unde l-am scăpat într-o baltă cu nămol în timp ce alergam după labradorul familiei. Totuși, acesta s-a comportat excepțional la astfel de evenimente.

  Smartphone-ul Energizer Hardcase E520 LTE este o Dacia Logan – excepțională pentru ce are nevoie românul pe străzile pline de gropi ale patriei – . Pe de altă parte, nu poți să le ai pe toate într-un preț de 1300 lei (la eMAG).

  La fel cum pe Logan nu găsești asistență la frânare, cameră pe spate pentru parcare, încălzire în parbriz, reglaj electric la scaune și așa mai departe, nici pe E520 LTE nu ai parte chiar de toate tehnologiile de ultimă generație în ceea ce privește sistemul de operare, memoria, suportul pentru multi-tasking sau un timp de răspuns la comenzi de o fracțiune de secundă.

  Cu Energizer Hardcase E520 LTE trebuie să ai răbdare cam la fel de mult cum are telefonul cu tine când ești neîndemânatic și îl scapi din mână de prea multe ori pe zi.

  Când ai nevoie de Energizer Energy 520 LTE

  – Dacă ai disponibil un buget de maxim 1500 lei, pentru un smartphone care să fie rezistent la șoc sau în condiții de utilizare mai puțin prietenoase.
  – Dacă un display de 5 inchi sau mai puțin de atât nu au fost niciodată suficient pentru tine.
  – Dacă atunci când tastezi pe smartphone nu ești la fel de rapid ca o un master chef când toacă ceapa.
  – Dacă într-un buget limitat vrei să ai parte atât de protecție, cât și de fotografii cu cei dragi la care să te mai uiți din când în când, dacă ai nevoie de suport Dual SIM și de o baterie cu o capacitate de 4000 mAh, care să asigure până la 24 de ore de utilizare.
  – Dacă datele din smartphone sunt destul de importante încât să le ții în siguranță cu un cod PIN sau cu amprenta personală.
  – Dacă ai nevoie de suport pentru încărcare rapidă și de un smartphone care arată destul de bine la nivel estetic și este portabil în buzunarele medii și mari ale pantalonilor.

  Când nu ai nevoie de Energizer 520 LTE

  Smartphone-ul cu 2 GB de RAM și 16 GB memorie internă produs de Avenir Telecom nu este pentru tine – dacă ești o persoană care tastează foarte repede un mesaj sau folosește mai mult de o aplicație în același timp. Oricât de mult ți-ai dori să nu se întâmple, telefonul se va bloca atunci când rulezi o aplicație de călătorie (să spunem Waze) și între timp îți scrie cineva un mesaj la care trebuie să răspunzi urgent (pe WhatsApp sau Messenger).

  Energizer 520 LTE este un telefon potrvit pentru persoanele care folosesc dispozitivele mobile mai degrabă ca o necesitate, decât ca un dispozitiv must-have, pentru activități online. Mai exact, dacă ești un iubitor al escapadelor pe munte, ești vânător, lucrezi în depozite mari, cu aparatură grea, care poate să nu fie prea prietenoasă cu telefonul tău mobil, atunci ai nevoie de un astfel de smartphone rezistent.

  În același timp, dacă ești părinte, iar cel mic nu vrea să mănânce fără desenele animate preferate, știm sigur că un smartphone rezistent nu poate lipsi din casă. Cu Energizer 520 LTE nu trebuie să îți faci sigur griji atunci când copilul aruncă sau scapă telefonul din mână pentru că a fost surprins de alți factori perturbatori din jur.

  În schimb, dacă ai în administrație o serie de conturi social media, platforme CMS sau o zi fără aplicații de divertisment este un real chin pentru tine, atunci ai face bine să te orientezi mai degrabă către un terminal mid-range spre high-end, poate chiar pentru un Samsung Galaxy A8 (2018), despre care vă spuneam că am rămas extrem de surprinsă după o testare îndelungată.

  Un smartphone rezistent este cel care îți protejează datele și atunci când ești mai puțin neîndemânatic în utilizare, prin faptul că oriunde și oricum l-ai scăpa, șansele ca șocul mecanic să îl distrugă sunt destul de mici, în vreme ce un smartphone bun este acel dispozitiv care îți permite să faci mai multe operațiuni în același timp pentru a economisi timp și resurse, altfel spus să fii productiv.

  Iar dacă mi se mai permite o asemănare, Energizer 520 LTE este ca un bodyguard, care este dispus să te apere prin luptă corp la corp, indiferent de pericolele externe, pe când un smartphone bun este mai degrabă echivalentul unui psiholog care te ascultă, te îndrumă și te ajută, fără să fie nevoit să utilizeze forța fizică.

  Energizer 520 LTE are un senzor de amprentă relativ bun, asta dacă nu ești un utilizator care își pierde foarte repede controlul și vrei să intri în smartphone cât ai clipi. Au existat momente când senzorul de amprentă nu a funcționat, display-ul s-a blocat, am avut de așteptat 3 – 5 secunde, după care am introdus codul PIN pentru a intra în telefon. Dar, per ansamblu, pentru un terminal cu o memorie destul de mică (2 GB), când pe piață avem deja telefoane cu 6 GB, produsul se prezintă rezonabil.

  În ceea ce privește camerele foto – video, acestea au 13 MP pe cea principală, respectiv 5 MP pe cea secundară. Fotografiile ies bine la lumina zilei, dar stabilizatorul de imagine nu este cel mai prietenos, așa încât, dacă veți vrea să faceți poze în mișcare, cel mai probabil nu veți prinde subiectul din prima.

  Deși prețul smartphone-ului Energizer 520 LTE a fost inițial mult mai mare (de peste 1600 lei), acum îl găsiți disponibil la prețul de 1300 lei, cum spuneam și mai sus.

  Personal, după ce l-am folosit o săptămână, cred că prețul real al acestuia ar putea fi ceva mai mic dacă luăm în seamă sistemul de operare Marshmallow, cu ceva modificări de la Energizer și ceva mai mare dacă ne rezumăm strict la rezistența la apă, praf și șocuri, care nu sunt deloc de neglijat.

  Smartphone-urile Energizer sunt de diferite tipuri, acesta fiind doar unul dintre modele pe care le testăm la Noobz și sperăm să avem în curând chiar și versiunea high-end pusă la dispoziție consumatorilor de către producător. Dacă aveți întrebări cu privire la modelul de smartphone testat de mine sau alt telefon rezistent Energizer, lăsați un comentariu mai jos sau scrieți-ne pe adresa de e-mail redactie@noobz.ro și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.