More

  Cum instalezi termostatul inteligent Netatmo

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Suntem la cel de-al 3-lea episod din proiectul special Noobz: ”Cum să îți aperi casa de hoți și alte pericole” și ne ocupăm de etapa care are în prim-plan instalarea termostatului inteligent Netatmo, din oferta Orange Smart Home.

  Astăzi vorbim doar despre instalare, urmând ca în episodul în care testăm aplicația Orange Smart Home și platforma smart home de la Orange să vă arătăm pas cu pas cum puteți ajusta temperatura din casă direct de pe telefonul mobil, indiferent unde vă aflați.

  Tot atunci ă vom arăta cum puteți crea scenarii care să conțină atât termostatul, cât și alte obiecte conectate din casă, precum senzorul de mișcare sau senzorul pentru uși și ferestre.

  Dar, până atunci, haideți se vedeți cât de ușor se instalează termostatul de la Netatmo, dacă deja aveți instalat un termostat clasic acasă (noi aveam unul de la Salus, iar o persoană autorizată ni l-a conectat în urmă cu 2 ani de zile la centrala termică).

  Dacă nu aveți niciun termostat instalat, recomandarea este să apelați la o persoană avizată care să se ocupe de instalare, pentru a nu risca să pierdeți garanția centralei termice sau să produceți alte pagube.

  Luând în calcul scenariul în care deja aveți un termostat acasă, dar vă doriți să treceți la unul inteligent, care să vă ajute să controlați centrala termică de la distanță, indiferent unde v-ați afla, trebuie să știți că nu e nicio inginerie să montați termostatul Netatmo.

  După cum veți vedea și în video, sunt doar câteva șuruburi de desfiletat din vechiul termostat și de înfiletat în noul termostat, de prins 2 fire (care fac legătura cu centrala, pentru a fi preluată comanda din termostat în centrală), pentru ca la final să lipiți termostatul la locul dorit cu o simplă bandă dublu adezivă (fără să mai faceți zgomot să deranjați vecinii cu bormașina).

  Și mai simplu este să vă uitați la Cristi cum montează termostatul inteligent Netatmo, pentru că e un împătimit al instrucțiunilor tehnice și are o răbdare fascinantă când vine vorba de instalat chestii prin casă. Dacă nu vă plac manualele de instrucțiuni, mai bine îl urmăriți pe el și scăpați de dureri de cap.

  După ce instalați termostatul inteligent Netatmo, trebuie să vizitați pagina oficială Netatmo și să vă creați un cont, pentru ca apoi să puteți înregistra termostatul achiziționat.

  Pentru a vă asigura că centrala termică este compatibilă cu termostatul de la Netatmo, vizitați link-ul https://check.netatmo.com/orange.

  Înainte să încheiem acest articol, ar mai fi de spus că trebuie să vă asigurați că instalarea fizică a termostatului Netatmo pe centrală este făcută de o persoană autorizată conform legii (pe noi ne-a ajutat la prima instalarea persoana autorizată ISCIR – Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – care ne-a pus centrala în funcțiune și ne-o verifică anual). Acesta se montează la 1,5 m față de sol.

  Asocierea termostatului cu dispozitivul central Smart Home se poate face înainte sau după instalarea fizică a echipamentului. Noi o vom face după instalarea tuturor senzorilor inteligenți și a celorlalte dispozitive de supraveghere din casă.

  Rămâne să ne reîntâlnim duminică, 16.12.2018, în cel de-a 4-lea episod, să vorbim despre instalarea senzorilor de apă, fum, uși și ferestre, a prizei inteligente, a camerelor de supraveghere, sirenei și key locker-ului, pentru ca în cel de-al 5-lea episod să le punem în funcțiune și să creăm scenarii.

  Sperăm că v-au fost utile informațiile pe care le-ați aflat despre instalarea termostatului inteligent Netatmo.

  Mai multe specificații despre acesta vă lăsăm și aici: dimensiuni: 83 x 83 x 22 mm, compatibil WiFi 802.11 b/g/n (2,4 GHz), protocoale de securitate acceptate: deschis/WEP/WPA/WPA2-personal (TKIP și AES), conexiune fără fir între termostat și releu: rază de acțiune 100 m, funcționează cu 3 baterii AAA, 2 ani autonomie, 5 culori interschimbabile disponibile, are senzori și indicatori, interval de măsură: 0°C – 50°C, precizie: ± 0,1°C, interval de reglare: 5°C – 30°C, increment: 0,5°C, unitate: °C, ecran E-paper, cu economie de energie, autonomie prelungită și lizibilitate optimă.

  Dacă nu ați apucat să vedeți până acum primele 2 episoade din ”Cum să îți protejezi casa de hoți și alte pericole”, le găsești în PLAYLIST pe YouTube Noobz, în vreme ce articolele sunt Ne securizăm casa cu Orange Smart Home și Totul despre senzorii din abonamentul Orange Smart Home.

  Dați și voi un LIKE și un SHARE dacă vă sunt utile informațiile pe care le primiți de la noi pe smart home. Abonați-vă la canalul de YouTube Noobz, dacă nu ați făcut asta deja, iar dacă aveți orice întrebare, o așteptăm cu interes în comentarii.

  Totul, detaliat găsiți în articolele de mai jos. Întrebările le așteptăm, ca de fiecare dată, în comentarii!

  Cum să îți protejezi casa de hoți și alte pericole – Proiect special Noobz

  Cum instalezi termostatul inteligent Netatmo

  Totul despre senzorii din abonamentul Orange Smart Home

  Instalarea senzorilor și dispozitivului central Orange Smart Home

  Instalăm serviciul Orange Smart Home

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.