More

  Cum să îți protejezi casa de hoți și alte pericole – Proiect special Noobz

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pentru că ne dorim să avem casa în siguranță chiar și când suntem la distanță, am analizat și am decis: Ne montăm o soluție care ne permite să monitorizăm și să controlăm de la distanță, printr-o aplicație, echipamentele din locuința noastră.

  Pentru că suntem abonați Orange, am optat pentru soluția Orange Smart Home. Mai exact, am luat pachetul complet de senzori la care vom adăuga un întrerupător inteligent, o sirenă pentru interior, un panou de control, un termostat  inteligent și un set de becuri inteligent, acestea toate din oferta Orange. Puteți să faceți și voi simulări de pachete de senzori, folosind configuratorul Orange Smart Home.

  Separat, avem deja acasă un senzor de fum, două prize inteligente, un bec inteligent TP-Link și două camere de supraveghere, pe care dorim să le conectăm, de asemenea, la platformă.

  Senzorii și dispozitivele inteligente din oferta Orange Smart Home ajung la un preț total de 753 euro, iar ceea ce avem deja acasă costă aproximativ 463 euro. În total, pentru a vă securiza casa cu tot ce am luat noi în calcul, ar trebui să vă pregătiți un buget de aproximativ 1200 euro.

  Pentru a contracta o firmă de securitate, doar să te monitorizeze și să intervină rapid, trebuie să plătești aproximativ 300 euro / an. Dacă mai vrei și sistem de supraveghere cu cel puțin două camere, dar să păstrezi monitorizarea și intervenția rapidă, ajungi să plătești undeva la 550 euro / an.

  Apelând la o soluție de supraveghere inteligentă, ai casa la mâna ta și adaugi când și unde vrei noi dispozitive inteligente, în funcție de necesitate. Poți intra în aplicație să coordonezi senzorii, accesezi camerele de supraveghere ori de câte ori dorești și dacă vrei să sperii hoții ai sirena, care o să vedeți în video pe YouTube Noobz ce bine își face treaba.

  În loc să plătești 550 euro / an sau mai mult pentru o firmă de securitate care s-ar putea să intervină sau nu, în funcție de scenariu, părerea noastră este că e mai la îndemână să investești sigur într-o soluție de supraveghere pe care să o administrezi doar tu și familia ta.

  Mai ales că, aplicația îți permite să încerci diferite scenarii de acțiune, fie că vorbim de spargeri de locuințe, administrarea centralei termice sau electricitate. Dar o să vă arătăm pas cu pas ce puteți face singuri ca să vă protejați locuința.

  Avem cunoștințe care plătesc abonamente la firme de securitate, dar nu au folosit niciodată serviciile acestora, ci au preferat să apeleze tot la prieteni când plecau de acasă, pentru a le fi monitorizate locuințele. Alarma firmei de securitate nu o armau niciodată, deci o sumă de cel puțin 300 euro pe an irosiți.

  În plus, pericolul nu are legătură doar cu hoții. Aceștia sunt doar una dintre ipoteze în cazul securizării casei. Ar mai fi pericolul de incendiu și de inundație, mai ales dacă aveți copiii mici acasă, curioși să încerce diferite experimente sau dacă obișnuiți să uitați obiecte în priză sau lumina aprinsă când plecați de acasă.

  Desigur, nu este necesar să cumpărați toate dispozitivele inteligente și toți senzorii în același timp. Puteți începe cu un pachet de protecție standard de 49 euro și un abonament de 10 euro /lună pentru 1 an. Iar pe măsură ce utilizați soluția de supraveghere să cumpărați senzor suplimentari, în funcție de ce considerați necesar.

  Pentru că sunt foarte multe lucruri de spus despre soluțiile smart home, nu o să ne oprim la acest articol și la un video cu privire la ce soluție de supraveghere am ales noi, ci o să realizăm încă 5 episoade într-un proiect special Noobz pe care o să îl numim: Cum să îți protejezi casa de hoți și alte pericole”.

  Seria va cuprinde tutoriale video și text despre cum poți să îți instalezi singur o soluție de supraveghere acasă și cum poți să ai control absolut asupra casei tale chiar și de la distanță.

  Vom prezenta pe rând instalarea tuturor senzorilor și vom explica ce face fiecare în parte, vă vom vorbi despre cum se ajută între ei senzorii pentru a-ți proteja casa, realizăm scenarii de monitorizare și control al casei, vom vedea utilitatea becurilor și prizelor inteligente și vom înțelege cum funcționează o platformă smart home.

  Auzim în jurul nostru tot mai des sintagma ”smart home”, dar nu înțelegem prea bine acest concept sau ne este frică să îl adoptăm în casele noastre. Noi am ajuns la concluzia că nu trebuie să ne temem de o soluție care are rol de supraveghere, protecție și de îmbunătățire a calității vieții.

  Așadar, vă invităm să fiți cu ochii pe noi și să ne întrebați orice legat de soluția Orange Smart Home, dar și despre alte dispozitive inteligente, pentru că suntem aici să vă răspundem. Dacă nu avem noi răspunsul potrivit, cu siguranță găsim specialistul în măsură să ne lămurească.

  Încercăm să ne încadrăm cu cele 5 episoade până la Crăciun, pentru că dorim să avem casa în siguranță atât pentru atunci când mergem doar până la cumpărături, cât și pentru atunci când pe nepusă masă ne punem la drum și alegem să facem escapade de câteva zile la munte sau în străinătate.

  Astfel, ne propunem să publicăm câte 2 episoade pe săptămână (miercuri și duminică), iar pe 23 decembrie ar trebui să publicăm și ultimul episod, astfel încât să știți și voi pas cu pas la ce să vă așteptați.

  *Atenție, însă, o soluție cum este Orange Smart Home nu vă asigură casa împotriva pericolelor, cum nu o poate face nici o firmă de securitate. Pentru aceste cazuri aveți întotdeauna nevoie de o asigurare a locuinței.

  Noi avem deja o asigurare prin prisma contractului de creditare prin care am cumpărat apartamentul. Dar, o să discutăm într-un episod inclusiv despre nevoia existenței unei asigurări de locuință și ce beneficii aduce aceasta.

  Fiți cu ochii pe noi pentru informații noi legate de soluția smart home. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Noobz pentru video și lăsați în comentarii părerile și recomandările voastre.

  Totul, detaliat găsiți în articolele de mai jos. Întrebările le așteptăm, ca de fiecare dată, în comentarii!

  Cum să îți protejezi casa de hoți și alte pericole – Proiect special Noobz

  Cum instalezi termostatul inteligent Netatmo

  Totul despre senzorii din abonamentul Orange Smart Home

  Instalarea senzorilor și dispozitivului central Orange Smart Home

  Instalăm serviciul Orange Smart Home

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.