More

  Orange lansează platforma securizată Live Objects

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Orange lansează platforma securizată Live Objects. Aceasta acoperă principalele funcționalități necesare unui proiect de tip IoT (Internet of Things). Aceasta gestionează dispozitivele conectate și analizează datele colectate.

  Live Objects este o soluție multi-protocol compatibilă cu diferite tehnologii de comunicații, de la 2G/3G/4G, la cele dedicate senzorilor IoT, de tipul LTE-M.

  Platforma se adresează tuturor companiilor, este simplu de utilizat și scalabilă.

  Aceastea poate fi folosită de startup-uri și IMM-uri. Dar și companiile mari ce activează atât în domenii industriale, cât și în sfera serviciilor, o pot utiliza.

  Live Objects permite integrarea rapidă de noi dispozitive. De asemenea, permite folosirea cu ușurință a datelor culese de acestea, necesare pentru aplicațiile de afaceri.

  Datele colectate prin dispozitivele conectate pot fi vizualizate și procesate în dashboard-ul Live Objects și în aplicațiile partenerilor, prin intermediul API-urilor.

  În acest sens a fost dezvoltată o aplicație care permite virtualizarea datelor agregate în Live Objects, date ce provin din surse multiple.

  Orange lansează platforma securizată Live Objects! Studiu de caz 

  În noiembrie 2018, Orange lansează prima rețea națională de tip low-power, LTE-M (Long Term Evolution for Machines), cu acoperire în 3137 de localități.

  Această tehnologie este indicată pentru cea mai largă gamă de proiecte IoT, în special prin folosirea platformei Live Objects.

  Platforma Live Objects și rețeaua LTE-M au fost testate prin proiecte pilot.

  Acestea au fost realizate împreună cu unul dintre startup-urile din Orange Fab, pentru a testa funcționalitățile pentru diferite industrii: energie și smart city.

  Astfel, BOX2M a instalat în Alba-Iulia și Constanța o soluție de management al energiei electrice. Această soluție acoperă cerințele de tip dispecerat energetic ale unei autorități publice.

  Transmisia principală este realizată prin rețeaua LTE-M Orange, având și o conexiune secundară prin GSM.

  Instalarea a fost realizată pe o serie de puncte de aprindere semnificative pentru rețeaua de iluminat a fiecărui oraș.

  Sistemul BOX2M permite identificarea rapidă a unor fenomene precum dezechilibrul între fazele de alimentare ale sistemului de iluminat public.

  Acesta poate fi provocat de:

  – o încărcare inegală în diverse etape istorice de dezvoltare ale sistemului

  – de depăşiri ale parametrilor standard de calitate ai energiei electrice în anumite intervale orare, ce pot afecta direct durata de funcţionare a echipamentelor conectate.

  De asemenea, se pot extrage cu ușurință rapoarte pentru managementul energetic, cu granularitate foarte mică.

  Acestea sunt esențiale pentru estimarea cu precizie ridicată a consumului şi pentru reducerea facturii de achiziţie a energiei.

  Datele pot fi vizualizate de către administratori în platforma Live Objects, sau agregate cu alte soluții în aplicația dedicată, Smart Territories, ambele oferite de Orange.

  Soluția BOX2M pe infrastructură Orange poate fi uşor extinsă într-o etapă ulterioară. Mai exact, totul se va întâmpla prin adăugarea de echipamente locale.

  Asta, indiferent de specificul obiectivului (clădire publică, punct de aprindere, alt tip de consumator sau de reţea de utilităţi).

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.