0

SHARES

Repară orice zgărietură și crăpătură în câteva secunde

Cristian Gănescu
- 1.02.2019, 11:55 în Evoluţie
Repară orice zgărietură și crăpătură în câteva secunde

Există o soluție care repară orice zgărietură și crăpătură în cateva secunde. Acest lucru este un vis devenit realitate pentru majoritatea dintre noi.

În general, când ne gândim la materiale, invocăm rezistența lor la intemperii sau accidente. Anduranța este dată de duritatea materialului și cât rezistă la contactul cu elemente abrazive. De ce? Materialele nu au capacitatea de a se vindeca. Nu aveau. Pentru că acum, există un nou înveliș pentru metale, care face exact acest lucru: se vindecă.

Cum funcționează soluția care repară orice zgărietură și crăpătură în câteva secunde

Acest înveliș protector pentru metale a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Univestitatea Northwestern. Acest înveliș repară orice zgărietură și crăpătură în cateva secunde. Cercetătorii speră ca acest material să fie folosit pentru vindecarea coroziunilor care apar la clădirile mari.

Cercetătorii au creat acest înveliș prin modificarea unui ulei care are particule goale pe interior. Aceste capsule formează o rețea în ulei, împiedicând uleiul să se micșoreze sau să se scurgă. Cu toate acestea, permite uleiului să circule, atunci când o zgârietură strică rețeaua, rezultând în vindecarea zonei afectate.

Pentru a demonstra cum funcționează, cercetătorii au arătat că materialul se poate vindeca singur. Chiar și după ce a fost zgăriat de 200 de ori în același loc, a reușit să revină la forma inițială, ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Cu toate că este o descoperire de laborator foarte interesantă, cercetătorii spun că materialul nu trebuie supra-estimat. Până în momentul de față, acesta a fost testat numai pe suprafețe de mici dimensiuni, sub formă de farfurii sau cabluri. Dacă acest concept poate fi scalat pentru suprafețe mai generoase, aplicabilitatea sa este nemărginită. Ea ar putea fi folosită pentru reparații de urgență a suprafețelor metalice a unor structuri aflate sub apă. Acest material poate fi aplicat chiar sub apă, fără a fi necesară uscare. Materialul are o aderență foarte bună pe alte suprafețe. O altă aplicabilitate ar putea fi utilizarea sub forma unei soluții anti-corozivă pentru metale folosite în medii extrem de corozive.

O cercetare care descrie acest proiect a fost publicată recent în Jurnalul de Cercetare.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!