More

  Samsung Exynos Multi-Mode aduce 5G mai aproape

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung Exynos Multi-Mode aduce 5G mai aproape. Soluțiile de comunicații 5G de la Samsung au început să fie produse în masă pentru a fi folosite pe cele mai noi device-uri mobile.

  Cip-urile 5G multi-mode includ modelul Exynos Modem 5100. De asemenea, includ și un nou transciever RF (Radio Frequency), Exynos RF 5500, plus un modulator SM 5800. Acestea fiind compatibile cu tehnologia 5G New Radio (5G-NR) în spectrul sub-6-gigahertz (GHz). Ca de altfel și cu tehnologiile de acces radio existente. Acestea le furnizează producătorilor de dispozitive mobile soluții optime de comunicare în rețeaua 5G.

  Exynos Modem 5100 este prima soluție de modem 5G produs de Samsung. Acesta va fi gata pentru comercializare din august 2018, pe baza testelor de date de tip OTA 5G-N pe care l-a trecut cu succes.

  Modemul suportă toate rețelele de la 5G sub-6GHz și mmWave la rețelele 2G GSM / CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA și 4G LTE într-un singur cip.

  Modemul include un modul RF precum și un modulator de alimentare, respectiv Exynos RF 5500 și Exynos SM 5800.

  Transciever-ul Samsung Exynos RF 5500 suportă rețelele existente precum și rețelele sub-6GHz 5G-NR într-un singur cip. Oferind astfel o flexibilitate sporită în design-ul smartphone-urilor, în special pentru device-urile premium de astăzi.

  Samsung Exynos Multi-Mode aduce 5G mai aproape

  Transciever-ul RF este componenta cheie care permite smartphone-urilor să transmită și să primească date prin rețeaua celulară.

  Atunci când transmite date de pe un smartphone unui operator, transciever-ul RF-ul convertește semnalul modemului la frecvențe celulare din spectrul GHz. Astfel încât datele să poată fi transmise rapid către rețeaua conectată.

  Pe de altă parte, atunci când îl primește, semnalul este convertit de către transciever-ul RF în banda de bază. Asta pentru ca acesta să fie procesat de către modem.

  Transciever-ul Exynos RF 5500 are 14 căi de recepție pentru descărcare și suportă MIMO (Multiple Input, Multiple-Output). Plus 256 QAM (Quadrature Amplitude Modulation) pentru a maximiza rata de transfer a datelor prin rețeaua 5G.

  Exynos SM 5800 este o soluție modulator de alimentare de joasă tensiune pentru 2G până la 5G-NR sub-6GHz care suportă până la 100MHz bandă de modulare.

  Menținerea unui semnal RF foarte eficient este important pentru a asigura o durată mai lungă de viață a bateriei într-un dispozitiv mobil. Pe măsură ce apar posibilități pentru un conținut mai bogat, la rate mai mari de date, datorită extinderii 5G.

  Exynos SM 5800 permite o scădere de până la 30% a energiei implicate. Asta prin ajustarea dinamică a tensiunii de alimentare în concordanță cu semnalul de intrare RF al modemului. Având o soluție extinsă de optimizare a energiei pentru emițătorul RF, datele pot fi transmise mai eficient și mai fiabil în rețeaua 5G.

  Ambele inovații tehnologice – Exynos RF 5500 și SM 5800 au fost recunoscute de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC). Acestea au fost prezentate la ISSCC 2019, care a avut loc la San Francisco în februarie anul trecut.

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.