More

  Cum programezi trimiterea unui email pe Gmail

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vrei să programezi trimiterea unui email pe Gmail? Acum poți! Google a introdus funcționalitatea care permite acest lucru.

  Anunțul a fost făcut recent de Google. Începând cu luna aprilie, Gmail va primi funcționalitatea care permite programarea transmiterii email-urilor. Funcționalitatea este disponibilă pe desktop și mobil.

  Vorbim acum despre o funcționalitate care a fost integrată nativ. Și în trecut utilizatorii puteau să programeze transmiterea email-urilor la o dată aleasă de ei.

  Diferența este că înainte aceștia erau obligați să folosească un add-on, care să preia aceste sarcini.

  Din fericire, noua funcționalitate este foarte ușor de utilizat. Aceasta va contribui la gestionarea mai multor tipuri de activități, fie că vorbim despre muncă sau mesaje personale.

  De ce ai nevoie de această funcționalitate?

  Poate că unii dintre voi vă puneți întrebarea „de ce să programez trimiterea unui email?”.

  De ce să nu trimiți un email imediat ce l-ai scris? La urma urmei, persoana care îl primește îl va citi atunci când va avea timp.

  Nu văd deloc utilitatea trimiterii unui mail „cu întârziere”. Probabil că așa este. Probabil că cei care își pun această întrebare nu au nevoie de această funcționalitate.

  Dar, există persoane care funcționează pe fusuri orare diferite, iar trimiterea unui email urgent se realizeaza numai când este o urgență.

  Dacă persoana care doarme este trezită de mai multe email-uri care pot aștepta până dimineață, atunci nu este deloc colegial din partea celui care le trimite.

  Astfel, dacă ai să transmiți ceva colegului din SUA sau colegului din Noua Zeelandă, verifică ora la care ar trebui să ajungă la el și programează trimiterea la o oră la care el este treaz și la birou.

  De asemenea, există persoane care își gestionează mult mai bine activitatea prin email-uri trimise propriei persoane. Este mult mai eficient decât folosirea unei alarme.

  Dacă sună alarma să te anunțe să nu uiți să cumperi de la magazin ce te-a rugat soția, trebuie urmezi mai mulți pași. Trebuie să închizi alarma, să cauți aplicația de notițe și să deschizi nota în care ai scris lista cu cumpărături.

  În schimb, dacă primești un email, îl deschizi direct și ai toate informațiile la îndemână.

  Cum programezi trimiterea unui email pe Gmail

  Pentru a programa un email trebuie urmați pașii de mai jos:

  1. Apasă butonu „Compose

  Cum programezi trimiterea unui email pe Gmail - Apasă butonul compose

  2. Completează corpul email-ului cu textul dorit.

  3. La butonul „Send„, accesează triunghiul cu vârful în jos, unde ai mai multe opțiuni.

  Cum programezi trimiterea unui email pe Gmail - Apasă triunghiul cu vârful în jos pentru mai multe opțiuni

  4. Alege o dată sugerată sau poți stabili tu data și ora la care să trimiți email-ul.

  Cum programezi trimiterea unui email pe Gmail - Alege o dată sugerată sau poți stabili tu data și ora la care să trimiți email-ul

  5. Apasă „Schedule send„.

  Procesul este același și pentru aplicația de mobil. Singura diferență este că pe mobil trebuie să accesezi cele trei puncte verticale.

  Cum programezi trimiterea unui email pe Gmail - Pe mobil selectează cele trei puncte verticale

   

  Odată ce ai selectat „Programează trimiterea„, vor apărea mai multe opțiuni dintre care poți alege data și ora dorită.

  Găsirea email-urilor programate este, de asemenea, foarte simplă. Acum există un tab special denumit „Scheduled„. Tabul se regăsește atât pe desktop, cât și pe aplicația de mobil.

  În acest fel este foarte simplu să găsești și să anulezi, eventual, email-uri pe care nu vrei să le mai trimiți. Acestea se vor regăsi în în dosarul cu „Ciorne” sau „Drafts„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.