Cum sunt afectate telefoanele Huawei și Honor de interdicție

Mădălina Gănescu
- 20.05.2019, 17:10 în Servicii
10

SHARES
Cum sunt afectate telefoanele Huawei

Care credeți că este cea mai des întâlnită întrebare după interdicția Huawei în SUA? Răspunsul: cum sunt afectate telefoanele Huawei și Honor de interdicție?

Săptămâna a început nefericit pentru Huawei. După ce companiei i s-a interzis să facă afaceri în SUA, Google a anunțat suspendarea parteneriatului pentru Android.

Huawei este considerată un pericol la siguranța națională. Astfel, administrația prezidențială a emis un ordin de urgență prin care interzice afacerile cu Huawei în SUA. Donald Trump numește ordinul ”o urgență națională”. Gigantul este trecut pe ”lista neagră” a companiilor care pun în pericol siguranța națională.

De ieri, am aflat că Google, Intel, Qualcomm și alte companii din SUA au suspendat afacerile cu Huawei. Dar. Ce înseamnă asta pentru dispozitivele companiei și pentru tine, utilizatorul final?

Cum sunt afectate telefoanele Huawei sau Honor?

Cum vor fi afectate telefoanele Huawei sau Honor achiziționate deja sau aflate în stoc? În viitorul apropiat, nu se schimbă nimic în ceea ce privește telefonul tău. Android a confirmat pe contul de Twitter că:

”servicii precum Google Play și securitatea Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei de pe piață.”

Cu alte cuvinte, încă ai acces la Play Store. Asta înseamnă că mai poți folosi YouTube, Google Maps sau Gmail. În schimb, nu știm pentru cât timp vei mai avea acces la serviciile Google. Dacă este o soluție temporară sau se aplică pe termen lung pentru cei care deja au cumpărat telefoane Huawei cu Android.

Cât despre update-urile sistemului de operare

Știm că, Reuters a anunțat că Huawei pierde accesul la update-urile Android de la Google. Huawei nu a negat această informație, prin postarea sa pe pagina oficială de Facebook. Astfel, înțelegem că producătorul va trebui să construiască propria versiune de update-uri. Întrucât, are acces la versiunea open-source a Android. În schimb, nu va primi update-urile direct de la Google.

Poți vedea răspunsul Huawei la articolul Reuters și ce are de spus compania pentru moment. Deși, să recunoaștem, răspunsul Huawei ridică noi semne de întrebare la care utilizatorii au nevoie de răspuns.

Engadget spune că update-urile de securitate de la Google nu se mai aplică pentru viitoarele telefoane Huawei. The Verge spune că Huawei va primi update de securitate abia când Google le adaugă în versiunea open-source.

Așadar, în timp ce Huawei promite update-uri de securitate, nu este clar cum se va întâmpla acest lucru.

Cum sunt afectate telefoanele Huawei sau Honor care urmează să fie lansate

Google nu va mai livra update-uri lunare ale sistemului de operare în cazul viitoarelor telefoane. Acest lucru se aplică în toate regiunile, nu doar în cazul sUA.

Huawei va fi forțat să instaleze propriul sistem de operare pe viitoarele sale telefoane. Huawei se pare că dezvoltă de ani de zile propriul sistem de operare. Dar nu știm detalii despre asta. Nici dacă este dezvoltat cu versiunea open-source a Android la bază.

Provocarea Huawei nu este doar în cazul sistemului de operare. Componentele hardware sunt la fel de importante. Cum va mai construi de acum înainte Huawei telefoane?

Compania are propriul producător de procesoare, HiSilicon. Acesta produce procesoare pentru dispozitivele flagship și mid-range. Firma se bazează în prezent pe MediaTek și Qualcomm pentru telefoanele de buget. Probabil, pe viitoarele dispozitive Huawei vom vedea doar procesoare MediaTek și HiSilicon.

Huawei nu folosește componente doar din America

Își ia senzori de cameră de la Sony, module de memorie de la SK Hynix, ecrane de la LG și BOE. Senzorii in-display sunt de la Goodix, iar senzorii de amprentă tradiționali de la Fingerprint Cards din Suedia.

Bloomberg informează că Huawei și-a făcut un stoc de componente pentru următoarele 3 luni de zile. South China Morning Post spune că Huawei are o rezervă care să îi ajungă un an de zile.

HiSilicon a anunțat săptămâna trecută că poate asigura componente pentru ”siguranță strategică.”

Dacă Huawei va fi interzisă în SUA mai mult de un an de zile, doar timpul va decide. Urmărim îndeaproape subiectul și vă ținem la curent cu toate detaliile.

Situația Huawei în SUA într-un video de un minut

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!