More

  Drama lui Tati și James Charles, de la reclamă la prietenie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O adevărată lecție de manuale despre cum să câștigi sau să pierzi fani în online. Noi suntem ocupați zilele astea, în România, cu alegeri. Viitorul țării, nimicuri de genul acesta. În tot acest timp, o adevărata drama are loc pe YouTube cu top influenceri din The Beauty Community. Avem de a face cu o adevărata situație oameni buni, cea mai mare pierdere de subscribers într-o zi. Cu acuzații de “sexual misconduct” și manipulare, “social media armies” ieșite la atac. PewDiePie a scos nu una, ci două reacții pe subiect și totul din cauza unor – Vitamine?!?!?! Este vorba despre – Drama lui Tati și James Charles.

  Deep breath și să începem:

  Drama lui Tati și James Charles – Cine sunt actorii principali

  Tati Westbrook, James Charles și Jeffree Star. Jeffree este un influencer controversat, despre care probabil ați auzit după drama de anul trecut din The Beauty Community. Da, acea dramă cu Manny MUA și Laura Lee. Dacă nu ați auzit, ei bine, aici e un bun punct de a începe.

  Pentru că e foarte mult de acoperit, veți găsi toate link-urile către reacții si informații, dacă vreți să aprofundați subiectele.

  James Charles

  Înainte de a deveni un influencer cu o comunitate de 15+ milioane de urmăritori, încerca să își crească canalele social media. Astfel, a luat legătura cu Tati Westbrook. Vedeta YouTube, cu o experiență de 9 ani pe platformă, a considerat că James Charles este un adolescent cu mult potențial. La momentul respectiv avea 17 ani. Așa că, decis să îi întindă o mâna de ajutor.

  Tati a promovat produsele lui James pe canalul ei de YouTube în mod constant. În plus, susține că nu a așteptat nimic în schimb pentru a face asta, că totul s-a bazat pe simpatia ei pentru ambiția lui James. Tati Westbrook deține, de asemenea, o companie de suplimente numită Halo Beauty.

  Și, abia de aici începe drama…

  Pe 22 aprilie, James postează un Insta Story cu #add pentru o companie de suplimente numită SugarBearHair. Companie ce este în competitie directă cu cea a lui Tati Westbrook.

  Tati a postat la rândul ei un Insta Story în care face referire la întreaga comunitate și cum unele persoane își văd doar propriul interes. Fără a face, însă, nicio referire directă la colaborarea lui James cu SugarBearHair și fără să dea niciun nume.

  Toate canalele de dramă de pe YouTube s-au autosesizat, ceva ce multe autorități din țara noastră nu prea fac, și au pornit la vânătoare.

  Văzând cât de supărată e prietena sa, James Charles a postat scuzele sale pe Insa Story.

  Povestea ar fi luat sfârsit aici, dar până la urmă ce naiba, e YouTube

  Avem comunități de zeci de milioane de consumatori și oamenii adoră scandalul. Așa că…

  Pe 10 mai, Tati urca un video pe YouTube de 43 de minute intitulat „BYE SISTER …” („sister” este un cuvânt folosit de James și fanii săi). În acest video, ea explică în detaliu modul în care i-a oferit ajutorul lui James. De asemenea, detaliază de ce se simte atât de trădată de situația cu SugarBearHair. Ba chiar își exprimă suspiciunea în legătură cu explicația lui James cu privire la colaborarea sa cu SugarBearHair.

  Până aici pare să fie ok, nu e cine știe ce dramă.

  Dar, stai un pic, ia un loc – Drama lui Tati și James Charles abia începe

  În același video ”BYE SISTER…”, Tati aduce în monolog încă un subiect. Presupusul pattern al lui James de a fi atras și de a căuta doar “Straight Boys”. Lui James i s-a atras atenția în trecut din cauza flirtului agresiv, iar el însuși a recunoscut că este atras de „Straight Boys”. Dar, aparent, o mulțime de oameni au crezut că acțiunile sale față de acești bărbați erau predatory. Tati susține că l-a avertizat despre comportamentul său si l-a rugat să caute ajutor.

  În aceeași zi, James Charles urcă un video de 8 minute pe contul său de YouTube în care își cere scuze…din nou. Sunetul nu e la o calitate prea bună, așa că am renunțat să îl văd până la capăt. Poate voi aveți mai multă răbdare.

  Din nou, o ocazie să lăsăm povestea să moara aici și să ne vedem de ale noastre. Dar, nu.

  Jeffree Star reacționează la drama lui Tati și James

  În data de 12 mai, Jeffree Star, fost prieten de-al lui James, sare în drama cu o serie de tweets.

  Fratele mai mic al lui James, Ian, a scris pe Tweeter: „Why does everyone act so tough over the internet? – De ce toți se dau atât de puternici pe internet?”. Replica lui Jeffree nu a întârziat să apară. Acesta a răspuns la tweet cu câteva întrebări personale.

  În afară de a-l numi pe James „prădător”, Jeffree mai spune că James este „un pericol pentru societate”. Acesta dezvăluind că iubitul său, Nathan, i-a interzis lui James să mai intre în casa lor.

  E de la sine înteles că, la acel moment, toată lumea specula că James Charles va fi “anulat”. Că își va pierde colaboratorii și urmăritorii. Și acest lucru nu era departe de adevar.

  Cât de ușor pierzi și câștigi urmăritori pe YouTube prin dramă

  Pe masură ce numărul de urmăritori ai lui James scădea, cu aceeași viteză urmăritorii lui Tati creșteau. Mai precis, de la 5 milioane la 10 milioane. James a pierdut într-o singura zi peste 1,2 milioane de urmăritori de pe canalul său de YouTube.

  Tati Westbrook decide să urce un nou video pe 16 mai și să ștearga primul video “Bye Sister”.

  De data aceasta, intitulat “Why I did It”-„De ce am facut-o”. În următoarea zi, 17 mai, acest video înregistrase deja 11,3 milioane de vizualizări. Acum, are peste 21 de milioane. În video, ea explică că a decis să posteze „BYE SISTER” de 43 de minute pe 10 mai pentru că dorea să ajungă la cineva pe care l-a găsit complet inaccesibil.

  „A fost un ultim efort pentru mine să fiu cu adevărat tare și vocală și să trezesc pe cineva pe care iubesc cu adevărat.”, explică ea cu ochii înlăcrimați.

  Lucrurile începusera să se calmeze, inclusiv Jeffree Star își rugase urmăritorii să nu îl mai atace pe James și îi rugase să fie mai buni.

  Cu toții am crezut că drama i-a sfârșit aici

  James a rămas tăcut, totul părea să se așeze. Așa că am luat și eu o pauză de la acestă dramă și am mers cu familia în Brașov. Am avut o zi frumoasă împreună, am mâncat papanași și înghețată, am cumpărat câte ceva și am pornit spre București. Știm cu toții traficul între Brașov și București așa că deschid YouTube. Și, BOOM, OOOMMGGG!

  James Charles a urcat un video de 41 de minute cu câteva ore în urmă. Dacă știam, anulam ieșirea la Brașov! Glumesc!

  Videoclipul este intitulat “No More Lies” și a ajuns astăzi la 30 milioane de vizualizări.

  James spune că vrea să clarifice „dezinformarea” care s-a răspândit despre el. Raspunde acuzatiilor aduse de Tati în legătura cu faptul că îi plac “Straight Boys”. El spune că, este un virgin de 19 ani și că niciodata nu ar folosi influența sa pentru a atrage favoruri sexuale.

  Apoi face publice o parte dintre mesajele dntre el și Tati, dintre el și Jeffree Star, subliniind faptul că el, James, a încercat să îi contacteze. Dar, atât Tati, cât și Jeffree au refuzat să vorbească cu el.

  Am văzut că Jeffree Star a fost atacat. Iar pentru că îl urmaresc de ceva vreme, știu că e tipul de om care nu se ferește să iți răspundă pe masură. Așa că, am luat niște popcorn și am așteptat reacția lui.

  Ultima reacție a lui Jeffree Star la drama lui Tati și James Charles

  Prima reacție vine la câteva ore după ce James a urcat video-ul său. Jeffree lasă un Story pe Snapchat spunând că și el are lucruri de arătat.

  Astăzi, mă trezesc și aștept cu sufetul la gura reacția lui Jeffree. Deschid YouTube și am notificarea că Jeffree a urcat un video.

  Și îmi cade fața. Omul spune că nu vrea să mai vorbească despre asta.

  La momentul ăsta vreau să îmi dau palme. Mă simt ca toți fanii GOT puși la un loc când au vazut finalul ultimului sezon. Nu sunt satisfacută, nu am atins apogeul, nu știu ce să mai cred, sunt pierdută. Renunț!

  Revenind la lucruri mai serioase acum și lăsând deoparte drama lui Tati și James Charles

  De ce este atât de important ce se întâmplă în comunitatea online de Beauty? În primul rând, învațam ceva.

  Relația dintre creatorii online și fani poate fi împărțită în” adorație”, în cel mai bun caz. Și, “corozivă”, în cel mai rău caz. Carierele creatorilor depind de aprobarea fanilor. Ceea ce poate duce la un comportament ciudat. Nu e ușor să întelegi mindset-ul influencerilor sau pe cel al consumatorului YouTube.

  Vloggerii folosesc „noi”, în loc de „eu” sau „tu”, pentru a intensifica relația lor cu fanii. De asemenea, s-ar putea să vină cu porecle pentru comunitatea lor. James Charles, de exemplu, se adresează fanilor săi cu „sisters” și începe fiecare videoclip spunând „Hei, sisters!”. Asta face ca urmăritorii să se simtă ca și cum ar fi mai mult decât spectatori, sunt prietenii săi. În acestă comunitate, fanii dețin puterea, fanii decid cine e “anulat”si cine e “on top”.

  Dar stai, nu despre asta este vorba

  Industria cosmetică sau “The Beauty Industry”este o industrie de 445 de miliarde de dolari.

  Totul se rezuma la bani! Chiar dacă nu știm multe din ceea ce se întamplă în acestă comunitate, stim cu siguranță că este toxică. Aici, oamenii se vând unii pe alții pentru contracte și pentru bani. În umila mea opinie, această bătălie se dă la acest moment pentru a se stabili contractele de anul viitor în materie de promovari.

  Persoanele care se dovedesc a fi vrednice vor primi acele contracte. Acele sponsorizări și vor avea fanii care îi adoră, să cumpere produsele cosmetice sponsorizate.

  Și pentru că l-am menționat pe PewDiePie, găsiți mai jos reacțiile lui – 1 și 2 –  la această dramă, în cazul în care vreti să vă amuzați un pic.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.