More

  Se întâmplă în tech duminică, 07 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Din ce se întâmplă în tech duminică, 07 iulie 2019, aflăm despre cea mai mare amendă aplicată pentru GDPR. De asemenea, vorbim despre stocarea datelor în molecule și despre drone de război.

  Rusia spune că le va oferi soldaților drone care vor căra bombe

  Rusia vrea să folosească drone de mici dimensiune pe post de arme. Acestea nu vor mai fi utilizate doar pentru recunoaștere. Ministerul Apărării din Rusia a declarat recent pentru Izvestia că nu va echipa plutoanele doar cu drone de mici dimensiuni. În cele din urmă, aceste drone vor juca rol de arme.

  Potrivit ministerului, în prezent, ”bombele în miniatură” sunt în stadiul de dezvoltare. Decizia vine în urma experiențelor din Siria, unde ISIS a încercat să atace o bază rusă folosind drone comerciale. Aceste drone au fost modificate pentru a transporta explozibil.

  Pentru moment, nu există detalii tehnice sau legate de o dată de lansare a dronelor explozibile. Dar, indiferent când se va întâmpla acest lucru, este evident că roboții vor juca un important pe câmpul de luptă în viitorul apropiat.

  Se întâmplă în tech duminică

  Se întâmplă în tech duminică, 07 iulie 2019! Apple testează autentificarea în iCloud cu fața și amprenta

  iCloud este un website util atunci când vrei să verifici informații de pe un dispozitiv străin sau preferi să folosești pur și simplu un browser. Dar, să introduci de fiecare dată parola petru a putea intra pe el poate fi destul de solicitant. În ziua de azi, vrei ca totul să se rezolve cât ai pocni din degete.

  Apple testează un website beta iCloud care folosește Face ID și Touch ID pentru autentificare. Vei avea nevoie de o versiune beta a iOS 13, iPad OS sau macOS Catalina. Apoi, totul se rezolvă prin folosirea feței sau a amprentei pentru a te autentifica cu tehnologia Apple.

  Nu știm când se va lansa acest tip de iCloud. Dar, cert este că veștile bune sunt așteptate cu brațele deschise de fiecare dată. Autentificarea cu Face ID și Touch ID crește șansele ca orice curios să fie ținut departe de informațiile tale.

  Se întâmplă în tech duminică icloud

  Se întâmplă în tech duminică, 07 iulie 2019! EASA cere Boeing să facă schimbări suplimentare pe  737 Max

  Agenția Europeană de Siguranță a Aviației cere Boeing să aducă alte cinci schimbări pe 737 Max înainte ca acesta să reintre în circulație. Printre ele se numără îmbunătățiri la unghiul de acțiune a senzorilor de atac, instruire, un defect de software nerezolvat și controlul manual pentru trim.

  Autoritățile de reglementare din UE vor ca Boeing să abordeze și o problemă cu pilotul automat. Problemă care nu a fost menționată anterior. Toate modificările acestea vor mai atrage după sine aproximativ trei luni de zile de întârziere, potrivit Bloomberg.

  Se întâmplă în tech duminică Boeing MAX-9

  British Airways ar putea fi amendată cu 183 milioane de lire

  Compania aeriană British Airways ar putea fi amendată de autoritățile Marii Britanii cu 183 milioane de lire sterline. Potrivit Biroului Comisarului pentru Informații (ICO), compania nu a asigurat siguranța necesară pentru datele utilizatorilor.

  Astfel, peste 500.000 de clienți au avut expuse datele personale din cauza unui atac cibernetic. Date despre cardurile de credit ale acestora, ca de altfel și nume, adrese sau informații despre călătoriile programate au fost expuse pericolului.

  Amenda ar fi cea mai mare dintre cele aplicate de ICO până acum, după cum informează BCC News. Până acum, doar Facebook a mai fost amendată cu 500000 de lire după scandalul Cambridge Analytica.

  British Airways are la dispoziție 28 de zile să atace hotărârea înainte ca aceasta să devină definitivă. Potrivit comisarului Elizabeth Denham, pierderea datelor cu caracter personal este „mai mult decât o neplăcere”. Firmele ar trebui să acționeze corespunzător „pentru a proteja drepturile fundamentale privind confidențialitatea”.

  British Airways

  Oamenii de știință stochează date din interiorul moleculelor care îți conduc metabolismul

  Oamenii de știință de la Brown University au demonstrat că este posibil să stochezi date în soluții ale moleculelor metabolice artificiale. Adică, în amino acizii și zaharurile. Prezența sau absența unei anumite molecule creează un bit de date. În vreme ce, complexitatea amestecului decide câți biți poate susține respectivul amestec.

  Cercetătorii au folosit această metodă pentru a stoca imagini ale unei pisici egiptene sau ale unei capre alpine. Aceștia au putut să recupereze datele cu o precizie de 99%. Acest lucru arată că ideea oamenilor de știință funcționează. Desigur, este departe de a fi perfectă. ADN-ul este bun mai degrabă pentru gestionarea unor cantități relativ mari de date.

  Moleculele sunt considerabil mai mici decât ADN-ul. Acestea nu necesită energie și ar putea fi mai stabile decât memoria electronică convențională, fiind mai rezistente la condiții extreme de mediu.

  ADN molecule

  Cam asta se întâmplă în tech duminică, 07 iulie 2019. Dacă mai ai și alte informații interesante din tehnologie, poți să ne scrii în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.