More

  Cum transferi date de pe o platformă social media pe alta

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Patru dintre cele mai folosite platforme de social media vor face posibil transferul de date pentru utilizatorii lor. Google, Microsoft, Facebook și Twitter au lansat proiectul intitulat „Data Transfer Project (DTP)”.  Acesta presupune crearea de noi unelte care să permită utilizatorilor să își mute în mod liber informațiile pe web. Cum transferi date de pe o platformă social media pe alta, afli în rândurile ce urmează.

  Proiectul a fost lansat anul trecut, având ca scop principal crearea unui ecosistem de portabilitate a datelor între platformele de social media. Dar și un control mai bun asupra datelor utilizatorilor.

  Cum transferi date prin DTP

  DTP folosește o serie de adaptori împărțiți în două forme:

  – pentru importarea și exportarea datelor;

  – pentru autentificare, folosiți la verificarea și protejarea utilizatorilor.

  Asta înseamnă că un utilizator ar putea transfera poze de pe o platfomră pe Flickr sau pe Google Photos, fără ca acesta să descarce în masă și să își încarce librăria.

  Dezvoltatorii doresc ca până la finalizarea acestuia să acopere date inclusiv din email, contacte, calendar și notițe. Restul datelor vor fi grupate împreună, într-un serviciu numit Verticals, asemănător cu YouTube Music.

  Companiile implicate vor ca utilizatorilor să le fie mai ușor schimbul de informații și de servicii, după placul lor.

  DTP disponibil pe Facebook

  Facebook a anunțat că utilizatorii rețelei vor avea mai mult control asupra datelor furnizate de aceștia pe platforma de social media. Noua opțiune adusă de proiect pe Facebook permite utlizatorilor să-și transfere pozele și videoclipurile către un alt serviciu online, începând cu Google Photos.

  Deși Facebook a lăsat impresia că nu este interesat de protecția datelor utilizatorilor, trei senatori din SUA au introdus un proiect de lege. Acesta obligă companiile social media să lase utilizatorii să-și porteze datele de pe o platformă pe alta.

  Transferul fotografiilor de pe Facebook va fi disponibil în Irlanda, iar apoi în întreaga lume până la mijlocului anului 2020. Opțiunea va fi disponibilă din setările aplicației.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.