More

  China îți scanează fața când îți cumperi telefon

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Din decembrie, China îți scanează fața la achiziționarea unui nou telefon mobil. Buletinul nu mai este de ajuns pentru acest lucru, astfel introducându-se scanarea facială. Aceasta este menită să combată folosirea serviciilor mobile în mod anonim, fiind mai ușor pentru guvern să reducă numărul de fraude din China.

  Care sunt avantajele și dezavantajele scanării faciale, mai jos în articol.

  Companiile care introduc scanarea facială

  Primele companii din China care au introdus scanarea facială sunt ZTE, Dahua și China Telecom. Acestea au făcut propuneri în legătură cu standardele de recunoaștere facială. Recomandările includ monitorizarea angajaților, folosirea de către poliție sau pentru recunoașterea unor persoane în mulțumi.

  Totodată, aceste standarde pentru scanarea facială prezintă un motiv de îngrijorare pentru țările în curs de dezvoltare. Din acest punct de vedere, China se află într-o poziție de putere față de Africa. Întrucât aceasta din urmă nu are resursele necesare pentru a-și dezvolta propriile standarde.

  Fiind o putere majoră în lumea recunoașterii faciale, tehnologia Chinei este folosită la scară largă în țară și de către autorități inclusiv pentru monitorizarea proiectelor de locuințe publice.

  China îți scanează fața când îți cumperi telefon – Care sunt riscurile

  China este renumită pentru problemele de confidențialitate. Dar și folosirea scanării faciale pentru a urmări și suprima minioritățile etnice, cât și la identificarea oamenilor sau a vehiculelor suspecte.

  Mai mult de atât, guvernul Chinei este acuzat și de acte de spionaj. Din acest motiv, scanarea facială ridică probleme ce pun în pericol libertatea și drepturile omului.

  Indiferent dacă scanările vor fi utile sau nu pentru supraveghere, scanarea facială reprezintă și un avantaj pentru hackerii care folosesc poze pentru comiterea fraudelor.

  Chiar și cu aceste riscuri, guvernul Chinei nu pare să să renunțe la scanarea facială și dezvoltarea acesteia. Mai ales pentru că aceasta ajută la înăbușirea opoziției politice.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here