More

  Unde ajung banii lui Larry Page pentru caritate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Unde ajung banii co-fondatotului Google în fiecare an în ajunul sărbătorilor de iarnă a fost pentru mult timp un mister.

  Larry Page trimite anual sume mari către diferite acte de caritate, cu ajutorul fundației pe care o deține. Însă, aparent banii nu au ajuns niciodată la organizațiile de caritate.

  Despre fundația lui Larry Page, Carl Victor Page Memorial Foundation

  În 2015, fundația lui Page a transformat 84 de milioane de euro în daruri de Crăciun. Anul următor, suma alocată pentru actele de caritate a fost de 116 milioane de euro.

  Până în 2017, fundația a donat de două ori mai mult decât în anii precedenți. Astfel, Fundația Victor Carl Page Memorial a donat 170 de milioane de euro.

  Acest lucru i-a intărit imaginea co-fondatorulului ca fiind unul dintre cei mai generoși filantropi ai Americii, cu un istoric caritabil demn de a șaptea cea mai bogată persoană din lume. Însă, evidența fiscală arată că banii donați de fundație nu merg direct către organizațiile de caritate.

  Mai mult, darurile nu erau donate pentru spiritul Crăciunului. Există un termen limită la sfârșitul anului care îndeamnă donatorii să aplice în mod eficient câteva reguli pentru a menține baza caritabilă a fundațiilor, precum cea a lui Page.

  În fiecare an, fundațiile private sunt obligate prin lege să plătească cel puțin 5% din veniturile lor. Legea asigură faptul că filantropiile subvenționate de către contribuabili chiar ajung la organizații și acte de caritate.

  Unde ajung banii fundației pentru actele de caritate

  În ultimii ani însă, fundația lui Larry Page a făcut obișnuitele donații de Crăciun în ultimul moment. Acest lucru înseamnă că fundația a făcut donații masive pentru diferite acte de caritate. De asemenea, Page deținea controlul și asupra unui fond al donatorilor consultați (DAF).

  Donațiile din cadrul acestui fond sunt percepute ca și contribuții ale fundației, ce ajut la îndeplinirea standardului de 5%. Totuși, nu este necesară donarea sumei. Banii pot rămâne în acest fond fără a fi trimiși către organizații de caritate.

  Fundația co-fondatorului Google face donații uriașe către acest fond al donatorilor. Sumele pe care fundația lui Page le acordă către actele tradiționale de caritate nu sunt la fel de mari ca cele din cadrul fondului.

  În 2017, fundația a donat 902 euro către Societatea Americană de Cancer, aproape 90.300 euro către New Venture și aproape 722.100 euro pentru vaccinuri antrigripale gratuite pentru studenții din Oakland.

  Cele 3 donații nu ar fi atins pragul de 5% prevăzut în lege, în condițiile în care fundația a făcut 2 miliarde de euro.

  De ce Larry Page donează către fondurile donatorilor consultați

  Fundația lui Page a acordat aproape 90 de milioane de euro către National Philantropic Trust, împreună cu 70 de milioane de euro către Schwab Caritable, două companii ce conduc fonduri ale donatorilor consultați pentru clienți.

  Page nu mai este cel care controla banii. Era mai mult un sfătuitor în legătură cu donarea lor. Dar un lucru a fost clar:

  99,5% din banii donați au mers către fondurile donatorilor consultați, nu către organizațiile de  caritate.

  Având o valoare netă de 58 de miliarde de euro, este posibil ca Page să-și dorească confidențialitate în ceea ce privește donațiile pe care le face în fiecare an, chiar dacă sunt prin intermediul fondurilor de donatori.

  Larry Page a dezvăluit că peste aproape 2 miliarde de euro au intrat ca donații în fundația sa în ultimii 15 ani, bani proveniți din Google și Alphabet. Dar 96% din banii pe care fundația i-a „donat” n-au ajuns la organizațiile de caritate, ci la fondurile donatorilor consultați.

  În acest sens, nici reprezentanții fundației și nici membrii familiei nu au răspuns la cererile repetate de a explica, oficial, unde ajung sumele de bani pe care Page le acordă anual organizațiilor de caritate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.