More

  ViewSonic VG3448, un monitor ultrawide de ținut minte

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ultima jumătate de an, am tot testat monitoare. Atât de gaming, cât și de productivitate. Însă, toate au fost de la LG. Motiv pentru care, am zis să extindem gama de branduri și să încercăm și de la alți producători.  Și iată că, pe biroul meu a ajuns în noiembrie ViewSonic VG3448 de 34 inch.

  Un monitor de gaming și productivitate care costă puțin peste 3100 lei. Dacă merită banii și pentru ce îl văd mai degrabă potrivit, vorbim în minutele ce urmează.

  Înainte să instalez monitorul ultrawide de la ViewSonic, am folosit numai monitoare wide. Doar Cristi a mai testat pentru productivitate un 5K2K și un monitor de gaming, ambele de la LG, despre care găsiți mai multe pe canal, în secțiunea dedicată testării de monitoare.

  Așa că, pot să spun că a fost o experiență interesantă de lucru. Dacă mă gândesc mai bine, cred că îmi va fi destul de greu să mai revin la un monitor wide când va trebui să returnez produsul.

  Nu o să spun prea multe povești, ci o să trec la subiect. O să vă spun ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la acest monitor. După care, trageți voi concluzia dacă este produsul de care aveți nevoie acasă sau la birou.

  ViewSonic este unul dintre cei trei mari producători de monitoare la nivel global

  Cel puțin, asta e informația pe care am primit-o când ni s-a oferit monitorul pentru test.

  Dat fiind că ViewSonic abia a început să comunice pe piața din România și abia începem să testăm produse de la brand, cu siguranță vom avea timpul necesar să ne convingem dacă e sau nu ce trebuie pentru români.

  Separat de monitor, de la producător am testat și un videoproiector 4K despre care veți afla mai multe în curând pe canal.

  Vă spuneam că înainte de VG3448 am avut un monitor wide LG, al cărui review vine în decembrie pentru cei interesați. Un lucru pe care l-am sesizat imediat ce am făcut schimbul a fost că ViewSonic asigură un management al cablurilor mult mai bun în spatele monitorului.

  La LG trebuie să prinzi cablurile cu o clemă din plastic. La ViewSonic le treci printr-un orifiu special și le direcționezi către priză.

  Mi se pare mult mai practic, iar din punct de vedere estetic se vede mult mai frumos așa. Mai ales când monitorul nu stă cu spatele la perete, ci către cei care îți vizitează biroul.

  ViewSonic VG3448

  ViewSonic VG3448 este un monitor versatil, potrivit pentru orice birou

  Apoi, acesta permite reglaj pe înălțime și poate fi întors stânga-dreapta pentru atunci când vrei să lucrezi dintr-un alt unghi sau vrei să arăți cuiva la ce lucrezi.

  Pentru că, nu este curbat, poți să atașezi de el o lampă pentru birou. Eu folosesc o lampă de la BenQ de care m-am îndrăgostit.

  Deși are doar un panoul LED, rezoluția de 3440×1440 este destul de bine proporționată. În plus, poți umbla în setări și poți să îți alegi modurile de afișare în funcție de preferințe. Spre exemplu, ai mod pentru când lucrezi la birou, mod pentru când te uiți la filme sau pentru când te joci.

  Personal, știți că  nu mă joc, motiv pentru care nici recenzia de față nu este axată pe gaming.

  Ceea ce îmi place poate cel mai mult la monitorul acesta este spațiul de desfășurare pe care pot să lucrez. Desigur, formatul ultrawide îl întâlnim la multe modele de monitoare din piață. Însă, eu vorbesc strict de experiența de lucru pe acest monitor.

  Nu este un produs foarte subțire, însă detaliile folosite de producător în construcția lui îi dă o notă serioasă. Ceea ce îi permite să se integreze foarte simplu în designul oricărui birou.

  VG3448

  Pentru productivitate, nu mă ajută prea mult rata de refresh

  Însă, pentru pasionații de gaming, trebuie să știți că deși costă peste 3000 lei, are doar 60Hz și un timp de răspuns de 5 milisecunde.

  De altfel, un pachet de specificații mai slab decât cel pe care îl am pe monitorul wide curbat BenQ EX3200R de 144Hz lansat acum 2 ani de zile. Da, monitorul meu mai vechi are rezoluție Full HD și diagonală mai mică.

  Însă, dacă ar trebui să plătesc în plus pentru un produs, ar trebui să știu sigur de ce merită să fac asta.

  Iar ViewSonic VG3448 eu zic că merită, dacă vrei să îl folosești la birou. Câteva avantaje ale acestuia le-am spus deja.  Dacă folosești monitorul conectat la laptop, cum fac eu, e esențial să ai o conectivitate bună.

  Pe monitoarele de la LG pe care le-am testat au existat moment când conexiunea nu era cea mai bună. Însă, pe monitorul acesta nu am avut nici cea mai mică problemă. Folosesc cablu HDMI, dar poți utiliza fără probleme și DisplayPort.

  Dacă nu vrei să ocupi spațiu pe birou cu monitorul, ai suport pentru prindere VESA. Nu m-am gândit până acum la această opțiune de utilizare a monitorului. Dar, cine știe, poate o voi lua în calcul în viitorul birou pe care îl vom construi la Noobz.

  spate VG3448

  Standul de susținere pentru ViewSonic VG3448 este robust și ocupă spațiu de o agendă pe birou

  Desigur, poți să așezi telefonul pe el sau încărcătorul wireless ori o boxă portabilă, însă depinde de tine cât de minimalist vrei să fie designul suportului pentru viitorul monitor.

  Nu pot să spun că mă dau în vânt după monitoarele grele. Le prefer pe cele ușoare și subțiri. Dacă vă aduceți aminte designul Porsche de pe monitorul AOC pe care îl foloseam în 2018. Însă, trebuie ținut cont de faptul că un monitor, cu cât e mai greu, cu cât are stabilitate mai mare.

  Mai ales dacă lucrezi într-un birou open space, unde accidentele pot avea loc frecvent. Monitorul de la ViewSonic testat de mine cântărește 8.6 kg cu tot cu stand.

  Este un monitor care mi-a plăcut, dar a cărui preț corect sincer cred că ar trebui să fie de cel mult 2400 lei, adică 500 euro. E un preț optim pentru ceea ce oferă per total, mai ales dacă ne gândim și la specificațiile de gaming.

  Dacă ești tipul meu de utilizator, nu cântărește prea mult suportul pentru experiența de gaming. Însă, dacă ești cum e Cristi, vrei un monitor cu ceva mai mulți Hz și o rată de răspuns mai mică.

  O să mai testăm monitoare de la ViewSonic. Acesta este doar primul din serie. Așa că, dacă vă interesează ceva în mod special, știți deja, trebuie doar să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.