More

  Huawei, în plin scandal cu The Wall Street Journal

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  The Wall Street Journal acuză Huawei că a primit ajutor financiar în valoare de 75 de miliarde de euro din partea guvernului chinez. Huawei neagă aceste informații apărute în spațiul public, deși nu pare să fie prea convingătoare cu argumentele oferite.

  Cât de implicat este, de fapt, guvernul chinez

  Folosind o combinație de întregistrări disponibile publicului, The Wall Street Journal estimează că Huawei a primit de la guvern 46 de miliarde de euro. Acești bani au fost trimiși către companie sub formă de împrumuturi și linii de credit de la creditorii de stat.

  Mai mult, compania a mai primit, sub formă de subvenții, suma de 1,6 miliarde de euro. Huawei a reușit, de asemenea, să economisească suma de 25 de miliarde de euro sub formă de taxe între anii 2008 – 2018, datorită stimulentelor pentru companiile de tehnologie din China. Pe lângă asta, încă 2 miliarde de euro din achizițiile de terenuri.

  Raportul a mai arătat și că există posibilitatea ca și unii diplomați chinezi să fi ajutat compania.

  Potrivit unor documente judecătorești obținute de WSJ, guvernul chinez a ajutat compania să încheie o afacere în Pakistan. Afacerea oferea guvernului țării un împrumut de aproape 125 de milioane de euro prin intermediul băncii de import-export a Chinei.

  Banca, fiind controlată de stat, a renunțat la o mare parte a dobânzii anuale de 3% pentru împrumutul pe 20 de ani. Ideea acestei afaceri era ca guvernul pakistanez să omită procesul normal de licitație competitivă și să-i acorde companiei contractul.

  Huawei neagă acuzațiile și atacă The Wall Street Journal

  Compania de tehnologie chineză a răspuns inițiual printr-o serie de tweet-uri. Mai apoi, a ieșit cu o declarație de presă la acuzațiile din raport. De asemenea, Huawei a mai menționat că își rezervă dreptul de a lua măsuri legale împotriva WSJ pentru seria de articole ”neplăcute” și ”iresponsabile”.

  Încă o dată, WSJ a publicat neadevăruri despre Huawei pe baza unor informații false. De această dată, acuzațiile despre finanțele Huawei ignoră 30 de ani de investiții dedicate cercetării și dezvoltării care au determinat inovația și industria tehnologică în întregime.„, declară compania.

  Huawei subliniază faptul că toate cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare sunt, de fapt, motivul pentru succesul gigantului. Compania a menționat că în ultimii 30 de ani a cheltuit între 10% – 15% din veniturile anuale pentru tehnologii și produse noi. Ca de altfel și faptul că ”a refuzat orice ajutor special din partea guvernului chinez”.

  The Wall Street Journal spune că, majoritatea guvernelor își ajută marile companii din țară. Așadar, Boeing a beneficiat frecvent de sprijinul financiar pe care guvernul american i l-a acordat. WSJ vrea doar să arate cât de mult a beneficiat Huawei de pe urma favoritismului guvernului chinez.

  Nu este prima dată când Huawei este acuzată de legături cu guvernul chinez. În trecut, compania a avut o atitudine agresivă față de criticii companiei, oferindu-se să-și licențieze brevetele 5G pentru companiile competitoare, pentru a respinge faptul că ar avea legături cu guvernul francez.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here