More

  Guvernul american aduce noi acuzații Huawei

  Guvernul american aduce noi acuzații Huawei. Departamentul de Justiție (DOJ) din America acuză, din nou, Huawei de furt de secrete comerciale. În ultimul timp, tot mai multe acuzații de acest tip au fost aduse companiei de către guvernul SUA. Aparent, oficialii americani nu se vor opri prea curând.

  Guvernul american aduce noi acuzații Huawei – Ce a mai făcut Huawei de data asta

  Huawei, împreună cu alte 2 filiale americane, au fost acuzate de furt de secrete comerciale. Un rechizitoriu depus în Brooklyn, New York, se adaugă la celelalte acuzații din America aduse companiei chineze.

  Noua punere sub acuzare numește mai mulți inculpați. Printre aceștia se numără ofițerul principal financiar al Huawei, Wanzhou Meng. Ofițerul deja se confruntă cu acuzații de fraudă și riscă să execute câțiva ani de închisoare. Noile acuzații susțin faptul că Huawei a condus, timp de zeci de ani, o încercare de furt de proprietate intelectuală de la șase companii americane.

  Oficialii americani presupun că Huawei a pus mâna pe secretele comerciale și pe activitatea protejată prin drepturile de autor ale companiilor. Apoi, compania chineză a avut acces la regulile de confidențialitate, la recrutarea angajaților de la concurenți și la folosirea profesorilor ca reprezentanți. Mai mult, Huawei oferea și bonusuri angajaților care obțineau informații confidențiale de la firmele concurente.

  Compania a obținut un avantaj competitiv de pe urma furtului de secrete comerciale

  Potrivit rechizitoriului, Huawei a obținut cu succes informații confidențiale despre codul sursă al routerului de internet, despre tehnologia antenelor celulare și despre robotică. Mai mult, aceste informații i-au permis producătorului chinez să-și reducă costurile de cercetare și dezvoltare și să obțină un avantaj competitiv.

  Tot din rechizitoriu aflăm că ceilalți inculpați ar fi dat declarații false oficialilor americani care se ocupau cu investigarea furtului de proprietate intelectuală. În plus, Departamentul de Justiție și FBI-ul au acuzat Huawei și de alte infracțiuni.

  S-ar părea că, Huawei ar fi ajutat atât guvernul nord-coreean, cât și pe cel iranian cu supraveghere internă. Acest lucru va duce cu siguranță la tensionarea relației dintre America și Huawei, care este deja una foarte rigidă.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here