More

  Cât de afectate sunt vânzările Apple de coronavirus

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urma epidemiei de coronavirus, mai multe companii din industria de tehnologie au de suferit. Cât de afectate sunt vânzările Apple din cauza virusului, ne spun analiștii de la UBS.

  Cât de afectate sunt vânzările Apple de coronavirus

  Conform Bloomberg, analiștii UBS spun că cererea pentru iPhone a scăzut cu 28% de la lună la lună, până în luna ianuarie. Mai mult, declinul este mai mare decât de obicei pentru această perioadă a anului. Un raport despre un declin considerabil se așteaptă în China în perioada decembrie – ianuarie. UBS este de părere că scăderea va fi mult mai mare în acest an fiscal decât în anii anteriori.

  Vânzările de iPhone au crescut de la an la an în China, potrivit analiștilor UBS. Aceleași date le oferă și Academia Chineză de Tehnologie a Informațiilor și Comunicațiilor. Per total, livrările de smartphone-uri au scăzut cu 37% în China pe durata întregului an. Însă vânzările de iPhone au crescut cu 5% în perioada sărbătorilor, raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

  Creșterea se datorează „magazinelor online și comparațiilor mai ușoare cu perioada anterioară de sărbători, care a fost marcată de tensiunile războiului comercial,” scrie Blomberg.

  Totuși, există o anume nesiguranță în ceea ce privește situația din China. Pentru că situația este încă imprevizibilă, Apple nu poate oferi previziuni cu privire la câștigurile pentru al doilea trimestru fiscal.

  Care ar putea fi viitorul Apple în acest caz

  Situația este atât de fluidă, încât Apple nu a dat o nouă previziune pentru venituri,” precizează Arcuri. Ritmul recuperării în următorul trimestru fiscal „depinde mai mult de cerere – ceea ce este foarte greu de prevăzut,” a mai adăugat analistul.

  Apple a publicat săptămâna trecută o notă pentru investitori, afirmând că nu va atinge veniturile prevăzute pentru al doilea trimestru din cauza focarului de coronavirus din China. Motivele principale pentru neatingerea veniturilor sunt constrângerile la nivel mondial a ofertei. Cum de altfel, cererea de iPhone-uri și produse Apple din China constituie încă un motiv.

  Bloomberg mai raportează faptul că „peste jumătate” dintre magazinele Apple fizice din China au fost deschise. Dar asta într-un interval limitat de timp. În prezent, 29 dintre cele 42 de magazine sunt deschise, după cum scrie în raport.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.