More

  Microsoft a blocat rețeaua botnet care a infectat 9 milioane de calculatoare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft a blocat rețeaua botnet care a infectat 9 milioane de calculatoare. Compania a anticipat și a blocat șase milioane de domenii care ar fi putut fi folosite pentru infracțiuni cibernetice.

  Microsoft, alături de parteneri din peste 35 de țări, a reușit blocarea unei rețele de tip botnet, denumită Necurs. Acțiunea de dezmembrare a rețelei de infracționalitate cibernetică este rezultatul a opt ani de urmările și planificare.

  Microsoft a blocat rețeaua botnet: Ce este o rețea botnet

  Un botnet este o rețea de computere pe care infractorii cibernetici le-au infectat cu software malițios (malware). Odată infectate calculatoarele, infractorii le pot controla de la distanță și le pot folosi pentru a comite infracțiuni. Microsoft Digital Crimes Unit, BitSight și alți membri ai comunității de securitate cibernetică au observat pentru prima dată botnetul Necurs în 2012. Aceștia au remarcat că distribuie mai multe forme de malware, inclusiv trojanul bancar GameOver Zeus.

  Botnetul Necurs este una dintre cele mai mari rețele din ecosistemul amenințărilor de tip spam e-mail. Acesta a produs victime în aproape fiecare țară din lume. Pe parcursul a 58 de zile, un computer infectat a trimis un număr total de 3,8 milioane de e-mailuri spam. Au fost vizate peste 40,6 milioane de potențiale victime.

  Se consideră că Necurs este operat de infractori din Rusia și că a fost folosit pentru o gamă largă de infracțiuni, inclusiv înșelăciuni de tip ”pump and dump stock”, trimiterea de e-mailuri spam cu farmaceutice false și spam și înșelătorii de tip „Russian dating”.A fost, de asemenea, folosit pentru a ataca alte computere pe Internet, la furt de credențiale pentru conturi online și furt de informații personale și de date confidențiale. Interesant este faptul că, se pare, infractorii din spatele Necurs vând sau închiriază accesul la computerele infectate către alți infractori cibernetici ca parte a unui serviciu de tip botnet-for-hire. Necurs este, de asemenea, cunoscut pentru distribuirea de malware cu scopuri financiare și de ransomware, cryptomining și are chiar capacitate DDoS (distributed denial of service) care nu a fost încă activată, dar ar putea fi în orice moment.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.