More

  8 înșelătorii prin Instagram! Securizează contul în doi pași

  În contextul pandemiei coronavirus, tot mai mulți hacker își fac cale în conturile noastre. Nu țin cont că e vorba de Instagram, Facebook, Gmail sau WhatsApp. Încearcă oriunde și de unde pică, pică. În articolul de față vreau să vă aduc în atenție 8 înșelătorii prin Instagram. Apoi, vă las pașii simplii prin care puteți securiza contul de Instagram în doi pași.

  8 înșelătorii prin Instagram, de la dragoste la investiții

  Înșelătoria prin mesaje romantice: Cei care înșală prin mesaje romantice țintesc persoane pe care nu le cunosc. Deseori ei pretind că sunt divorțați, văduvi sau în suferință. După ce mimează relații online fericite, pretind bani pentru zboruri de avion sau vize. Scopul lor este să-ți câștige încrederea. Astfel că, atenție, conversațiile pot dura mai multe săptămâni înainte să ajungă să-ți ceară bani.

  Înșelătoria prin premii la loterie: Se ascund în spatele unei persoane pe care o cunoști sau a unei organizații. Poate fi o agenție guvernamentală sau o platformă pentru o rețea de socializare. Mesajele vor susține că te numeri printre câștigătorii unei loterii și că poți primi banii dacă achiți în avans un comision mic. Este posibil ca escrocul să-ți ceară să furnizezi informații personale. Nu comunica nimănui suspect adresa poștală sau detaliile contului bancar. Acestea pot fi utilizate în infracțiunile lor.

  Înșelătoria prin împrumuturi

  Nu crede în poveștile care spun că vei primi împrumuturi instant la o dobândă mică și cu un avans mic. Evită să efectuezi tranzacții cu persoane pe care nu le cunoști.

  Înșelătoria prin investiții false: Dacă o sumă mică de bani ar ăutea fi transformată atât de simplu într-o sumă mare (de exemplu, 100 USD = 1000 USD) toți am fi bogați. De astfel de metode se folosesc escrocii să te păgubească, așa că fii cu ochii în patru. Atenție și la înșelătoriile de tip Caritas, schemele Ponzi sau scheme care-ți promit o îmbogățire rapidă.

  Înșelătorii privind locurile de muncă: Evită postările cu oferte de job care par prea bune pentru a fi adevărate sau care îți solicită să plătești ceva în avans. Urmărește ca site-urile pe care sunt afișate anunțurile să aibă certificat SSL (să fie https://). Nu oferi date personale persoanelor străine. Dacă un angajator vrea actele tale, poate să ți le ceară când vă întâlniți față în față.

  8 înșelătorii prin Instagram – Fraudă cu cardul de credit

  Dacă observi activități suspecte pe cardul tău de credit, raportează acest lucru instituției tale financiare. De asemenea, poți să te adresezi unei instituții de ordine publică locale.

  Servicii cu abonament cu plată: Evită să achiziționezi servicii cu abonament cu plată de la terți necunoscuți. Escrocii nu vor livra produsul sau produsul nu va funcționa așa cum pretind ei. Alege întotdeauna servicii cu abonament verificate și validate de producători.

  Înșelătoria de tip phishing: Phishingul are loc atunci când o persoană încearcă să obțină acces la contul tău de Instagram trimițându-ți un mesaj sau un link suspect prin care îți cere informații cu caracter personal. Dacă îți intră în cont, un escroc poate avea acces la date personale. Poate să sustragă numărul tău de telefon sau adresa ta de e-mail. De asemenea, ar putea să modifice parola, pentru a-ți interzice accesul în cont.

  Cum stabilești autentificarea în doi pași pe Instagram

  Intră în aplicația Instagram;

  De pe Profil, intră la Setări din meniul aflat în colțul din dreapta-sus;

  Accesează Securitate și mergi la Autentificarea în doi pași;

  autentificarea în doi pași pe Instagram

  Poți alege autentificare printr-un cod primit prin SMS la numărul declarat sau prin coduri generate de aplicații;

  Indiferent de funcția aleasă, oricare este bună pentru a ține hackerii la distanță.

  8 înșelătorii prin Instagram

  Dacă vezi ceva și crezi că este o înșelătorie, evită să răspunzi și raportează înșelătoria către Instagram.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here