More

  Securizează contul de Facebook: La ce trebuie să ai grijă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Înșelătoriile care au loc pe Instagram se desfășoară și pe Facebook. Așa că, nu mai aștepta, securizează contul de Facebook cu autentificarea în doi pași.  De asemenea, modelul de înșelătorie folosit pe WhatsApp e prezent și pe Facebook, deci fii cu și mai mare băgare de seamă. Mai ales în contextul pandemiei coronavirus care se manifestă la cote alarmante în Europa.

  Dacă nu cunoști pe cineva și îți cere bani, ai grijă ce faci. E una să donezi pentru o cauză, folosind mijloacele validate de Facebook și e alta să dai bani în conturi persoanelor suspecte. Nu da bani împrumut, nu trimite nimănui străin date personale și nu te lăsa înșelat de premii sau alte tipuri de câștiguri.

  Dacă ai oferit cuiva cunoscut datele tale persoanale prin intermediul Facebook, șterge conversația și cere-i persoanei respective să facă la fel. Nu plăti taxe în vederea obținerii unui loc de muncă. Niciun angajator nu folosește astfel de practici. E clar vorba de o înșelătorii, dacă experimentezi așa ceva.

  Securizează contul de Facebook: Pericolele sunt la tot pasul

  Atenție la pagini care reprezintă anumite companii, oraganizații sau persoane publice și nu sunt verificate. Dacă îți cere cineva să continui conversația printr-un mijloc mai puțin securizat, evită asta.

  Nu da bani sau date personale persoanelor care susțin că ar fi un prieten sau o rudă într-o situație de urgență. Cine te cunoaște te poate suna oricând sau poate să îți bată la ușă pentru ajutor.

  Dacă ți se pare că un cont e suspect, poți să verifici locația Paginii. Astfel, poți afla cu ușurință dacă ești sau nu mințit. Desigur, pot fi manipulate și aceste date, așa că poți să mai verifici persoana și prin întrebări la care doar dacă ar fi cine spune că este ar ști să răspundă.

  Atenție la postări cu greșeli ortografice sau gramaticale. Cum de altfel, mare atenție și la persoane sau conturi care te direcționează către o Pagină pentru a obține un premiu.

  De aici poți afla cum să îți ții contul de Facebook în siguranță.

  Cum stabilești autentificarea în doi pași pe Facebook

  Intră în aplicația Facebook;

  Mergi la Setări și Confidențialitate, iar de aici intră la Setări;

  Cum stabilești autentificarea în doi pași pe Facebook

  Mergi la Securitate și conectare, iar de aici la Autentificarea cu doi factori;

  Poți alege din 3 moduri de securizare: mesaj SMS, aplicație de autentificare sau cod de recuperare.

  Securizează contul de Facebook

  Orice soluție alegi poate fi salvarea ta în fața infractorilor cibernetici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.