More

  Declarația pe propria răspundere să ieși din casă: ATENȚIE!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Declarația pe propria răspundere să ieși din casă trebuie descărcată doar de pe site-ul MAI. Văd zilele acestea cum apar tot mai multe platforme care „vă ușurează” munca atunci când trebuie să completați declarația pe propria răspundere pentru a ieși din casă. NU completați formulare online și nu le descărcați decât de la surse oficiale. Aceasta este recomandarea Ministerului Afacerilor Interne și a noastră.

  Documentele necesare complianței cu ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 se descarcă NUMAI de pe portalul Ministerului Afacerilor Interne.

  Declarația pe propria răspundere și adeverința angajator actualizate la 25.03.2020

  Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF. Ulterior trebuie tipărit și semnat olograf de către titular.

  • Declarație pe proprie răspundere 
  • Adeverință angajator

  Declarația pe propria răspundere să ieși din casă: Un mijloc de atac cibernetic?

  Zilele acestea, unii cu exces de zel s-au apucat să ofere soluții de completare online a declarației pe propria răspundere. Încercați să nu le cădeți în plasă celor care au interese ascunse. Majoritatea nu a ținut cont de reglementările GRPD. Inclusiv pe pagina https://declaratie.egovernment.ro, recomandată în pripă și de anumite entități de presă din România, a fost pus la dispoziție un astfel de formular ce putea fi completat automat.

  Între timp, acesta a fost dat jos, iar pe pagina cu pricina apare un mesaj al MAI: ”În ceea ce privește generatorul pentru documente, pus la dispoziție zilele trecute pe pagina https://declaratie.egovernment.ro, eGovernment asigură toată lumea și orice instituție abilitată că datele introduse NU AU FOST STOCATE pe vreun server și/sau PRELUCRATE în alt scop, aceste lucruri putând fi demonstrate. Mai mult, trebuie subliniat faptul că accesul pe aplicație se făcea printr-o conexiune securizată https://.

  Codul sursă: https://github.com/egovernment-solutions/declaratie-solution

  O altă platformă cu exces de zel este și 123FORM BUILDER

  Însă, cei din spatele platformei spun că e pro bono ce fac. Ei spun că ”platforma se conformează normelor GDPR”. Cu toată buna intenție, reacțiile negative au fost mai multe decât cele pozitive. Astfel că, pentru binele imaginii companiei, 123 FORM BUILDER a dezactivat formularul și cei interesați pot doar să descarce versiunea PDF.

  Mesajul 123 FORM BUILDER este:

  ”Acest formular a fost oferit gratuit de 123FormBuilder, o companie românească cu peste 10 ani de experiență în colectarea și prelucrarea datelor și cu o bază vastă de clienți în întreaga lume.

  Am dorit să ne aducem contribuția în această perioadă dificilă, oferind o modalitate ușoară de generare a declarației pe proprie răspundere.

  Dupa publicarea formularului, am primit atât reacții pozitive, cât și reacții negative. Cele din urmă au vizat colectarea de informații personale ale utilizatorilor. Platforma noastră se conformează tuturor normelor GDPR, iar datele au fost folosite în mod exclusiv pentru generarea declarației, iar apoi au fost șterse de pe serverele noastre.

  Cu toate acestea, buna noastră credință a devenit un motiv de polemică și, cu părere de rău, considerăm că riscurile pentru compania noastră sunt mai mari decât impactul pozitiv pe care îl putem avea.

  În consecință, am decis să dezactivăm formularul si sa vă încurajăm să folosiți modelul oficial de declarație, pe care îl puteți descărca de aici sau apăsând butonul de mai jos.”

  Inclusiv carantina.me a fost dat jos de organele abilitate. Așa că, repet, nu vă mai încredeți în terți care susțin că vă vor binele. Cel mai bine este ca fiecare să își țină spatele asigurat. În cazul de față, datele personale asigurate.

  Noobz recomandă să completați Declarația pe propria răspundere să ieși din casă doar olograf (de mână) sau pe telefonul / tableta / laptopul / PC-ul personal

  În spatele acestora se pot afla diferite atacuri. Ceea ce puteți crede că este un ajutor, poate fi un real pericol. Mergeți doar pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne! Descărcați de acolo formularele și completați-le de pe telefon/laptop. Nu mai oferiți terților accesul la datele voastre personale.

  Mai ales în această perioadă, sunteți predispuși pericolelor de securitate cibernetică. Phishing-ul este la o aruncătură de băț și trebuie să fiți foarte atenți.

  CERT-RO și Bitdefender recomandă să nu introduci datele personale pe aceste site-uri

  • carantina.me
  • declaratie.egovernment.ro
  • declaratieppr.ro
  • eu.123formbuilder.com/form-34081/?
  • ydssqrnsfhg0fis-adw2020.adb.eu-frankfurt-1.oraclecloudapps.com/ords/f?p=105:1::::::
  • declaratie.ro

  Pe lângă adeverință și declarație, la fiecare ieșire din casă trebuie să ai la tine și actul de identitate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.