More

  Windows 10X vrea să devină competitor Chrome OS

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Windows 10X vrea să devină competitor Chrome OS. Microsoft a confirmat că își repriorizează dezvoltarea Windows 10X pentru a se concentra pe dispozitive obișnuite cu un singur ecran. Varianta Windows a fost inițial destinată să funcționeze pe un nou hardware cu ecran dual. Însă, surse apropiate companiei spun că Microsoft dorește să schimbe sistemul de operare pentru a fi lansat mai întâi pe dispozitive portabile.

  Modificările aduse la Windows 10X includ o interfață simplificată, un meniu Start actualizat și îmbunătățiri multitasking. De asemenea, include o metodă pentru a rula aplicații într-un container special pentru performanță și securitate. Obiectivul general al Microsoft pentru 10X este de a crea o versiune de Windows versatilă, simplificată și modernizată susținută de cloud.

  Această simplificare face ca dispozitivele Windows 10X să devină competiție pentru Chromebook.

  Chromebook a fost văzut de Microsoft ca o amenințare pentru versiunile disponibile pentru companii și școli. Concurența Windows și Chrome OS este deosebit de relevantă. În special, când iei în considerare concentrarea Google pe cloud prin Chromebook-uri. Acest aspect a fost subliniat de șeful Windows Panos Panay.

  „Clienții noștri profită mai mult ca niciodată de puterea cloud și credem că este timpul să ne orientăm spre această accelerație într-un mod diferit.”, spune Panay.

  Microsoft a regândit strategia în urma pandemiei

  Microsoft plănuise inițial să lanseze Windows 10X mai întâi pe dispozitive cu ecran dual. Compania urmărea să măsoare feedback-ul și apoi să modifice sistemul de operare pentru laptopuri. Microsoft a evitat să detalieze planurile pentru laptopurile tradiționale clamshell. Însă, un document neoficial apărut anul trecut a dezvăluit modul în care Windows 10X se va adapta pentru dispozitive cu un singur ecran.

  Microsoft a repriorizat activitatea Windows 10X. Compania a realizat că în contextual pandemiei, lansarea dispozitivelor cu ecran dublu nu vine într-un moment bun. Cererea pentru PC-uri, camere web și laptopuri tradiționale a crescut recent. Microsoft a înregistrat o creștere de 75% în utilizarea Windows 10 de la un an la altul. Studenții și angajații apelează din ce în ce mai mult la laptopuri în loc de smartphone-uri și tablete, întrucât sunt izolați la domiciliu.

  Windows 10X pare să devină competitor Chrome OS

  Microsoft a notificat producătorii de PC-uri precum Lenovo, Dell, HP și Asus că nu va mai livra Windows 10X pentru dispozitive cu ecran dual în 2020. Lenovo continuă cu lansarea ThinkPad X1 pliabil cu Windows 10 Pro, dar nu este clar ce vor face Dell, HP și Asus cu dispozitivele lor cu ecran dual. Microsoft repozitionează acum Windows 10X ca versiune simplificată a Windows 10 pentru laptopuri.

  Cea mai mare parte a modificărilor existente 10X UI și a activității de bază a platformei este relevantă pentru laptopurile clamshell. Astfel, versiunea va ajunge mai întâi pe dispozitive cu un singur ecran. Totuși, acest lucru ar putea provoca o anumită confuzie. Microsoft plănuise să livreze inițial Windows 10X pe dispozitive cu ecran dual.

  Acum laptopurile vor apărea atât cu Windows 10X cât și cu Windows 10. Microsoft a încercat în trecut și a eșuat cu o abordare similară pentru Windows 10S. Windows 10X are însă beneficiul unor modificări profunde ale platformei, dar și accentul pus de Microsoft pe modernizare și simplificare. Se așază perfect ca un sistem de operare care ar putea susține laptopuri cu costuri reduse și cu cloud.

  Microsoft va oferi câteva detalii la sfârșitul acestei luni

  Deși Microsoft nu va detalia pe deplin planurile sale Windows 10X la Build la sfârșitul acestei luni, compania va dezvălui câteva detalii care vor sugera direcția 10X. „Vom împărtăși modul în care vom reduce complexitatea pentru dezvoltatori, făcând mai ușoară ca niciodată construirea pentru 1 miliard de dispozitive Windows 10, deodată.”, spune Panay.

  „Vom împărtăși modul în care vom permite dezvoltatorilor să construiască aplicații care să permită perfect virtualizarea susținută pe cloud”.

  Combinat cu noul angajament al Microsoft de a „accelera inovația în Windows 10”, este clar că există o concentrare reînnoită pe folosirea cloud pentru părțile principale ale Windows. Aceasta ar putea implica dispozitive 10X care rulează aplicații virtualizate din cloud, similar cu ceea ce Microsoft a furnizat întreprinderilor sub forma Microsoft Application Virtualization (App-V). Producătorul pune accentul și pe Windows Virtual Desktop, lucru pe care CEO Satya Nadella l-a menționat în cadrul ședințelor de conducere internă.

  Potrivit spuselor CEO-ului, utilizarea Windows Virtual Desktop s-a triplat. Astfel, Nadella acordă prioritate activității echipelor Microsoft după o creștere a cererii.

  Windows 10X este o oportunitate unică pentru Microsoft

  Adoptarea opțiunii de lucru remote a schimbat dramatic modul în care lucrăm și învățăm cu toții în câteva săptămâni.

  „Am văzut o transformare digitală ce ar trebui să ia doi ani, în două luni.”, a explicat Nadella.

  Modul în care Microsoft răspunde acum la pandemie cu Windows 10X va modela direcția sistemului de operare al companiei în anii următori.

  Viitorul se schimbă acum în moduri neașteptate. Este o oportunitate unică pentru Microsoft să răspundă cu un sistem de operare pregătit pentru productivitate și educație.

  Noul șef Windows de la Microsoft pare să fie gata să îmbrățișeze această provocare. „Avem o oportunitate și o responsabilitate incredibilă în fața noastră, de a construi mai multe experiențe fără probleme în software și hardware pentru clienții noștri din întreaga lume.”, spune Panay. „Sunt încântat de ceea ce echipa are în lucru.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.