More

  WeChat spionează conversațiile utilizatorilor din afara Chinei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  WeChat spionează conversațiile utilizatorilor din afara Chinei pentru a alimenta algoritmul de cenzură. Aplicația populară de chat chineză WeChat este pusă sub lupă de către The Citizen Lab.

  Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că WeChat nu spionează doar conversațiile utilizatorilor chinezi, ci și a utilizatorilor străini. Scopul este de a alimenta algoritmii de cenzură.

  Nu este un secret că internetul din China nu este ca internetul din alte părți ale lumii. Cenzura este obișnuită și aplicații precum WeChat nu sunt imune. Compania este cunoscută pentru monitorizarea chat-urile utilizatorilor chinezi.

  Cu toate acestea, studiul a constatat că imaginile și documentele partajate între utilizatorii din afara Chinei sunt scanate și semnalate pentru conținut potențial sensibil. Orice lucru care intră în acea categorie este eliminat și semnalat când cineva îl împarte cu un cont chinezesc.

  Conținutul semnalizat este alimentat cu un sistem de învățare automatizat, folosit pentru a cenzura conținutul din China. Asta înseamnă că spionarea pe WeChat nu se limitează la utilizatorii chinezi. Acest lucru poate fi destul de îngrijorător pentru oricine folosește aplicația.

  WeChat spionează conversațiile utilizatorilor și ține ascuns acest lucru

  Deși, evident, este o problemă pentru majoritatea utilizatorilor din afara Chinei, cea mai mare problemă este că WeChat nu dezvăluie utilizatorilor străini că acest tip de cenzură are loc. Dacă nu ar fi studiul The Citizen Lab, utilizatorii nu ar avea nici cea mai mica idee că discuțiile lor sunt monitorizate cu scopul de a alimenta algoritmul de cenzură al companiei.

  Pe Google Play Store și Apple App Store, aplicațiile trebuie să dezvăluie ce informații colectează de la utilizatori și se pare că WeChat nu face acest lucru. Va fi interesant să vedem cum răspund Google și Apple la aceste constatări și dacă cele două companii vor lua măsuri împotriva WeChat și a monitorizării sale neanunțate a conversațiilor utilizatorilor din afara Chinei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.