More

  YouTube neagă acuzațiile LGBTQ privind cenzura

  YouTube neagă acuzațiile LGBTQ privind cenzura. Compania luptă împotriva procesului intentat de creatorii LGBTQ. Un judecător din California va stabili dacă respectivul caz merge mai departe.

  Lupta se duce între un grup de creatori YouTube LGBTQ și compania-mamă a platformei video, Google, în ceea ce privește cenzura.

  Mai mulți creatori de conținut YouTube au intentat un proces în august 2019. Aceștia susțin că algoritmul YouTube suprimă recomandările și îngreunează obținerea veniturilor publicitare.

  YouTube neagă acuzațiile creatorilor LGBTQ privind cenzura

  Compania neagă discriminarea creatorilor. Procesul inițial susține că YouTube folosește „practici ilegale de reglementare, distribuție și monetizare a conținutului, care stigmatizează, restricționează, blochează, demonetizează și dăunează financiar reclamanții LGBT și comunitatea LGBT.” Procesul susține că personalitățile LBGTQ sunt tratate în mod nedrept și în mod neconstituțional. Acest lucru fiind consecința conținutului lor, cât și consecința faptului că se identifică ca fiind creatori queer.

  Google contesta aceste afirmații. Compania spune că algoritmii de distribuție ai platformei sunt protejați de Secțiunea 230 din Legea privind Decidența Comunicațiilor. „Avem o decizie care nu se bazează pe conținut”, a susținut Brian Willen, avocatul principal pentru Google. Acesta adaugând că „în secțiunea 230, nu poți fi tratat ca editor pentru nici un discurs”.

  Peter Obstler, din grupul Divino este avocat principal reprezentând mai mulți creatori YouTube în acest caz. El susține că YouTube (și, prin urmare, Google) nu este protejat de secțiunea 230, deoarece statutul este neconstituțional.

  În urmă cu câteva săptămâni, Departamentul de Justiție a intervenit pentru a apăra statutul și, în esență Google. Departamentul de Justiție a solicitat instanței să respingă cauza. Departamentul a susținut că secțiunea 230 nu limitează conținutul pe care creatorii YouTube îl pot încărca pe YouTube și YouTube nu împiedică creatorii să încarce.

  „Susținem că algoritmul platformei este discriminatoriu”, spune Obstler pentru The Verge. „Și faptul că Google încorporează datele în postările YouTube ale oamenilor, care permite mașinii de filtrare să filtreze practic conținutul nu bazat pe nimic din ceea ce au spus, ci bazat pe faptul că sunt creatori LGBTQ.”

  Ordinul executiv semnat de Trump va fi folosit de către creatori în instață

  Într-o întoarcere ușoară ironică a evenimentelor, Obstler folosește noul ordin executiv al președintelui Donald Trump pentru a-și argumenta cazul. Trump încearcă să revoce secțiunea 230 după o luptă publică cu Twitter pentru moderarea tweet-urilor sale.

  „Joi, Donald Trump a emis un ordin executiv prin care a indicat Departamentul de Justiție să aplice statutul în modul în care îl dezbatem”, spune Obstler . „Se pare că, Departamentul de Justiție – cel puțin după părerea mea – a adoptat o poziție în acest caz care este total incompatibilă cu ordinul executiv a lui Trump.”

  Willen a reprezentat Google în audierea de marți și a susținut că „ordinul executiv nu are nicio legătură cu această problemă”, adăugând că nu are „nicio influență asupra acestor probleme”. Indraneel Sur, avocat pentru Departamentul de Justiție, a adăugat că „cel mult ordinul executiv indică probleme politice importante pe tărâmul general al secțiunii 230”. Însă, a fost de acord că nu impune niciun statut semnificativ în cazul actual.

  În centrul acestei dezbateri se află o discuție complexă despre conducerea platformei. Creatorii YouTube care au intentat procesul caută mai multe răspunsuri directe și răspunsuri de pe site-ul web pe care îl folosesc pentru a genera venituri. Stephanie Frosch, un YouTuber care are aproape 370.000 de abonați, câștiga aproximativ 23.000 de dolari pe an de la YouTube în 2009. Acum, Frosch spune că este „norocoasă dacă primesc 100 de dolari pe lună”.

  Frosch a prezentat o serie de incidente documentate

  Ea a prezentat o serie de incidente documentate în care conținutul creatorilor s-a confruntat cu restricții grele și problemele de monetizare ale personalităților LBGTQ în timpul unui summit al creatorilor în 2017. Frosch a declarat că angajații YouTube au recunoscut că au fost probleme pe care trebuie să le rezolve, dar la trei ani, Frosch spune că lucrurile stau mai rău ca niciodată.

  „Acum douăzeci de ani, acest tip de platformă de divertisment și mass-media nu exista.”, spune Frosch. „Au imunitate pentru anumite lucruri, dar cred că trebuie modificat pentru a fi în interesul maxim al oamenilor. Există o diferență între reglementare și discriminare, iar acest lucru trebuie făcut evident. Sper cu adevărat că judecătorul va analiza acest lucru, deoarece, deși legalitățile sunt esențiale pentru orice hotărâre, empatia și justiția sunt coloana vertebrală.”

  Decizia privind respingerea cauzei se află acum la un judecător. Dacă cazul este respins, Obstler îl va duce la al 9-lea circuit și va contesta.

  „Nu este publicare, este discriminare în publicare.”, spune Obstler. „Și nu cred că editorii trebuie să discrimineze în conformitate cu legea”.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here